Primož Roglič z družino na Jeruzalemu, »kjer se odpira svet zelene Slovenije z neskončnimi vinogradi«

Slovenska turistična organizacija sodeluje s kolesarskim zvezdnikom in njegovo družino, kjer so predstavili tudi Prlekijo, del Štajerske, pokrajine med rekama Dravo in Muro, na vzhodnem delu Slovenije.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. avgust 2023 ob 16:45

More: https://ter.li/q8mu8v

Objavil/a Feel Slovenia dne Četrtek, 24. avgust 2023

Primož Roglič in kolesarjenje po Štajerski

Junija letos smo pisali o našem vrhunskem kolesarju Primožu Rogliču, ki se je potepal tudi po Prlekiji, po Destinaciji Jeruzalem. Slovenska turistična organizacija namreč sodeluje s kolesarskim zvezdnikom, ambasadorjem slovenskega turizma, in njegovo družino, da bi predstavila nepozabna družinska doživetja v Sloveniji. Tako so med drugim predstavili tudi Prlekijo, del Štajerske, pokrajine med rekama Dravo in Muro, na vzhodnem delu Slovenije.

Kot je zapisano v predstavitvi, mlada družina Rogličevih prevozi številne vzpone, prelaze in neskončne kilometre. Cesta od Ljubljane do vzhodnega dela Slovenje je zanj dobra priprava na prihajajoče večdnevne dirke. Lora se z otrokoma na pot odpravi z avtodomom. Z njim prepotujejo neskončne ceste po dirkah po Evropi, tokrat jih vodi v Lorine domače kraje - na Štajersko.

"Med vinorodnimi gričevji Ormoža do prvega cilja Jeruzalema se odpira svet zelene Slovenije z neskončnimi vinogradi, ki so jih tu sadili že Rimljani. Že takrat so v tej skriti razgibani pokrajini prepoznali bogastvo rodovitne zemlje in skozi vse leto obsijane s soncem. Prav kombinacija slednjih je skrita formula za vrhunsko vino, ki je pogosto nagrajeno na največjih svetovnih vinskih tekmovanjih. Še nekaj zavrtljajev do posestva Sibon čaka Primoža, da bo spet v objemu svoje družine."

Primož Roglič s sinom na Jeruzalemu, foto: STO

Primož Roglič na Jeruzalemu


Vrhunska prleška kulinarika

"Posestvo Sibon je oživitev tradicije s pridihom modernosti. V nekdanji graščini, ki je bila v začetku 20. stoletja preoblikovana v dvorec, na bogato zgodovino spominja veličastna arhitektura in 300 let stara vinska klet. Pred kratkim so s celovito prenovo v duhu današnjih želja gostov posestvo preoblikovali tako, da tu vsak najde sprostitev, užitek in odklop od vsakdanjega ritma modernega sveta. Za Rogličeve je to prava izbira za družinski oddih, ki tako otrokom kot staršema omogoča izkoristiti vsak trenutek za družinska doživetja," se glasi opis vinskega in spa resorta Sibon sredi Jeruzalema.

"Vrhunska prleška kulinarika je povzdignjena na nivo svetovne kuhinje, ki z vsakim okusom spominja na svoje korenine. Lora in Primož sta velika ljubitelja vrhunskih vin in družinski oddih je tudi čas, da uživata v žlahtni kapljici. To so neprecenljivi trenutki, ko Lora za nekaj trenutkov odmisli vse organizacijske obveznosti, ki jih nosi kot mama in partnerka vrhunskega svetovnega kolesarja, Primož pa se posveti samo očetovski vlogi: igranju na travniku in ob bazenu ter družinskemu kolesarjenju."

Predstavljena je tudi Domačija Firbas v Cogetincih: "Sonce počasi izgublja svojo moč, otroško veselje izgublja neskončno energijo in kliče po dobrem spancu. Jutro bo prineslo veselo presenečenje v objemu podeželja na turistični kmetiji Firbas, kjer otroci uživajo v brezskrbni razigranosti v zavetju štajerskega podeželja."

Nadalje se družina po Dravski kolesarski poti poda do najstarejšega mesta v Sloveniji, Ptuju. Ogledate si lahko celoten video, ki je priložen.




Več v Zanimivosti