Dejan Zavec ne bo več poslanec

V skladu s pravili, ki veljajo za poslance, naj bi Zavca nadomestil Dejan Süč, ki je bil izvoljen v Lendavi.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. september 2023 ob 14:59
Dejan Zavec

Dejan Zavec

Nekdanji boksar Dejan Zavec in Martin Marzidovšek, poslanca Svobode, sta sporočila, da zapuščata poslanske vrste. Zavec je bil izvoljeni v volilni enoti Ptuj 2, Marzidovšek pa v Mariboru. V skladu s pravili, ki veljajo za poslance, naj bi Zavca nadomestil Dejan Süč, ki je bil izvoljen v Lendavi, Marzidovška pa Jurij Lep, ki je bil izvoljen v Rušah.

Zavec je bil sicer tudi v odboru za gospodarstvo in odboru za izobraževanje, znanost in mladino ter podpredsednik ustavne komisije, Marzidovšek pa je bil podpredsednik odbora za gospodarstvo in član odborov za zunanjo politiko in kulturo.

Kot so zapisali v izjavi za javnost pri Svobodi, je bila "odločitev o odstopu zanju, kot pravita, izjemno težka. Dejan odhaja iz osebnih, tudi zdravstvenih razlogov, Martin pa bo svoj trud in znanje posvetil področju umetne inteligence, kjer primanjkuje kadra, Slovenija pa, kot je poudaril, na tem področju ne sme zaspati." Delo poslanca je bila zanju izjemno pozitivna izkušnja, oba pa ostajata aktivna člana stranke Gibanje Svoboda, so zapisali.

Vodja poslancev Svobode Borut Sajovic se je v imenu poslanske skupine obema zahvalil za ves trud in delo, ki sta ga opravila kot poslanca, in poudaril, da sta bila vsak s svojo zgodbo v poslanski skupini izjemna dodana vrednost. "Tudi mi se vama, draga Dejan in Martin, zahvaljujemo za dobro opravljeno delo. Želimo vama veliko uspeha na novi poti in se veselimo prihodnjega sodelovanja z vama," so še zapisali v sporočilu.

Poslanska skupina bo tudi v prihodnje štela 41 poslancev, saj bosta Dejana in Martina - v skladu s postopki - nadomestila njuna naslednika.




Več v Politika