Ustavili tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, dva so pridržali

Eden je imel 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drug 0.65 mg/l, tretji pa 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. oktober 2023 ob 12:26
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. oktobra, ob 10.24 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo zaradi posesti nezakonitega orožja, pri kateri so bili najdeni naboji, za katere kršitelj ni posedoval dovoljenja. Zoper kršitelja bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

Ob 11.10 so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 17.30 so policisti od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

Policija

Ormoški policisti pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola


Ob 20.38 je bil v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji zaustavljen voznik tovornega vozila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.59 je bil naselju Cvetkovci zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

V soboto, 7. oktobra, ob 04.00 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00