Profesorica GFML Irena Rauter Repija prejemnica Blejčevega priznanja

Profesorica matematike na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je prejela Blejčevo priznanje za vrhunske dosežke na pedagoškem področju pri razvoju statistike v Sloveniji 2023.

Prlekija-on.net, sreda, 11. oktober 2023 ob 07:36
Irena Rauter Repija

Irena Rauter Repija

27. septembra je v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekal Statistični dan z aktualnim naslovom Modri podatki za zeleni energetski prehod. Udeleženci so razpravljali o vplivu zelenega prehoda na naše vsakdanje življenje, o samooskrbi gospodinjstev in o tem, kako lahko kot posamezniki pripomoremo k zelenemu prehodu. V ospredju so bila torej vprašanja, kako s povečanjem uporabe obnovljivih virov, učinkovito rabo energije in prehodom na trajnostne oblike mobilnosti prispevamo k uspešnosti prehoda. Predstavili so aktualno energetsko statistiko in podatkovne vire, ki jih uporabljajo pri pripravi statistike, osvetlili pa so tudi podatkovne izzive, ki nas še čakajo. Dogodek, ki ga je povezovala in moderirala Mojca Drevenšek, sta odprla Tomaž Smrekar, generalni direktor Statističnega urada RS, in Matevž Bren, predsednik Statističnega društva Slovenije.

Dogodek je sklenil Matevž Bren s podelitvijo dveh priznanj Statističnega društva Slovenije. Blejčevo priznanje za vrhunske dosežke na pedagoškem področju pri razvoju statistike v Sloveniji 2023 je prejela Irena Rauter Repija, profesorica matematike na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Sledilnik, priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih 2023, je prejela Zdenka Bakalar, dolgoletna novinarka RTV Slovenija.




Več v Kultura in izobraževanje