Saga o izgradnji vrtca pri Sv. Juriju ob Ščavnici je končana, položen je bil temeljni kamen za izgradnjo

Zaključek gradnje je predviden 12. julija 2024.

Branko Košti, četrtek, 19. oktober 2023 ob 19:31
Položitev temeljnega kamna za gradnjo vrtca

Položitev temeljnega kamna za gradnjo vrtca

Na slovesnosti, katero je vodila pomočnica ravnatelja OŠ za vrtec Andreja Majcen, so 17. oktobra pri Sv. Juriju ob Ščavnici položili temeljni kamen za izgradnjo novega pet oddelčnega vrtca, kateri bo povezan z obstoječo zgradbo vrtca. Ob županu Andreju Vrzelu, ravnatelju osnovne šole Marku Kranerju, so slovesnosti prisostvovali tudi direktor izbranega izvajalca del Makro 5 Gradnje Igor Hvastija, Uroš Rošker, direktor podjetja Biro Biro d.o.o., Mitja Žnidarič, direktor podjetja Progrin d. o. o., iz službe za investicije Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pa je bil prisoten vodja službe Iztok Žigon.

Dolgo zgodovino gradnje vrtca in skrb lokalnega okolja za zagotovitev čimboljših pogojev za izobraževanje otrok je predstavil župan Občine Sv. Jurij Andrej Vrzel, ki je med drugim povedal: »To dejanje je dokaz naše neomajne zavezanosti izobraževanju in dobremu počutju naših najmlajših članov. Vrtec je začetek otrokovega izobraževalnega popotovanja, je kraj, kjer naši otroci naredijo prve korake k temu, da postanejo izobraženi, radovedni in sočutni posamezniki, ki bodo oblikovali prihodnost naše družbe. Danes postavljamo temelje za okolje kjer se bodo naši otroci naučili vrednot prijaznosti, spoštovanja in sodelovanja. Zagotavljanja najboljše možne izobrazbe za naše otroke se odraža v skrbi in pozornosti, ki sta bila vložena v zasnovo in načrtovanje tega novega vrtca. Vsaka podrobnost je bila skrbno premišljena z namenom ustvariti varno, prijetno in spodbudno okolje, kjer se lahko naši otroci učijo, igrajo in razvijajo

Podpis pogodbe za vrtec pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Po skoraj desetletju podpisana pogodba za izgradnjo 5 oddelčnega vrtca pri Sv. Juriju ob Ščavnici


Glede na dolgo zgodovino načrtovanja vrtca je župan povedal, da je bila prva idejna osnova izdelana že leta 2011. Prvotni projekt je predvideval štiri oddelčni vrtec, v letu 2019 pa je bil izdelan projekt za vrtec s petimi oddelki in povezavo na obstoječi vrtec. Iz razpisa za sofinanciranje v vrtcih in šolah v Republiki Sloveniji je Občina kot sofinanciranje izgradnje vrtca prejela 1.172.667,07 evrov, skupni stroški izgradnje vrtca pa so predvideni v višini 2.551.547,04 evre.

Simbolično položitev kamna za investicijo, katere zaključek je predviden za 12. julij 2024, sta opravila župan Andrej Vrzel in Igor Hvastija, direktor podjetja Makro 5 Gradnje iz Kopra, ki bo vrtec gradilo.




Več v Gospodarstvo