Zakaj Božičkovega vlaka letos ne bo v Prlekijo in Prekmurje?

Po objavi so se oglasili razočarani bralci in bralke, saj vlak letos ne vozi na relaciji Ormož - Ljutomer - Murska Sobota. Na Slovenskih železnicah so pojasnili, zakaj.

Prlekija-on.net, sreda, 13. december 2023 ob 16:24
Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

V torek smo objavili vozni red Božičkovega vlaka, ki ga letos ponovno organizirajo pri Slovenskih železnicah. Vlak bo vozil v soboto 16. in v nedeljo 17. decembra, kjer bo potnike med vožnjo obiskal tudi Božiček s svojim spremstvom.

Pred leti je sicer v vlogi Božičkovega vlaka vozil muzejski vlak, sestavljala pa ga je parna lokomotiva 33-037 in dvoosni muzejski vagoni, letos pa je Božičkov vlak praznično okrašen vlak Stadler.

Vlak bo letos najbližje nas na Ptuju, ob tem se je pod novico odzvalo več razočaranih bralcev in bralk, saj vlak letos ne vozi na relaciji Ormož - Ljutomer - Murska Sobota, kot je to bilo nekajkrat v prejšnjih letih.

Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

Letos se ponovno lahko zapeljete z Božičkovim vlakom, objavljamo vozni red


"Verjetno so pozabili, da sta Prlekija in Prekmurje tudi v Sloveniji, tak kot vedno."
"Murska Sobota je odrezana?"
"Žalostno, da ne gre od Murske Sobote, Ljutomer in Ormož."
"Vlak ne pelje od Ptuja proti Murski Soboti, ker vozi samo po Sloveniji."
"Žalostno da so pozabili na Prlekijo in Prekmurje."

To je le nekaj odzivov razočaranih bralcev in bralk. Ob tem smo se obrnili tudi na Slovenske železnice, so pa nam že pod objavo pojasnili, zakaj letos Božičkov vlak ne vozi v naše kraje.

"Božičkovi vlaki so enosmereni, vozni red je zastavljen tako, da se lahko potniki vračajo z drugimi vlaki (objavljeno na https://potniski.sz.si/novice/2023/12/z-bozickovim-vlakom/). V vlogi božičkovega vlaka sta dve okrašeni potniški garnituri Stadler, kar žal omejuje obrat in razpoložljivost potniške garniture v ta dva dni. Lahko pa se zapeljete z vlakom do začetne postaje (npr. Ptuj, Celje) in od tam zapeljete z božičkovim vlakom," so odgovorili pri Slovenskih železnicah.




Več v Gospodarstvo