V Banovcih na ogled 24. Božična vas in jaslice na prostem

Božično vas so letos pripravili že 24., vaščani pa so pred svojimi domačijami ponovno na ogled postavili unikatne jaslice na prostem, skupaj jih je več kot 35.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. december 2023 ob 19:11
Božična vas 2023

Božična vas 2023

V Banovcih so prejšnji teden ponovno odprli Božično vas in prižgali lučke. Božično vas so letos pripravili že 24., vaščani pa so pred svojimi domačijami ponovno na ogled postavili unikatne jaslice na prostem, skupaj jih je več kot 35. Jaslice si je najlepše ogledati, ko pade mrak, saj so vse osvetljene. Domačini s prijazno besedo, ponosom in svojo ustvarjalnostjo prepričajo še tako zahtevnega obiskovalca, da skozi podobe jaslic tudi sam postane del božične noči. Tako nevsiljivo in preprosto. Brez nepotrebne dodatne dekoracije, le z ustvarjeno pritajeno svetlobo, usmerjeno v središče dogajanja, v jaslice.

Turistično društvo Banovci, Prostovoljno gasilsko društvo Banovci, občina Veržej, Zavod Marianum Veržej in Terme Banovci vas v mesecu decembru vabijo na ogled Božične vasi v Banovce.

Vas bo za obiskovalce odprta do 6. januarja, v tem času pa pripravljajo pestro praznično dogajanje, ki je najbolj pestro ob koncih tedna. Jaslice si vsako leto ogledajo številni obiskovalci, tudi iz tujine, ki v tem času bivajo v Termah Banovci.




Več v Zanimivosti