Voznik na kraju trčenja ni ustavil, vozil je tudi krepko pod vplivom alkohola

Voznik osebnega avtomobila je trčil v delavca, izvajalca rednega vzdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Od njega se poslavljajo sodelavci DARS-a.

Prlekija-on.net, sreda, 20. december 2023 ob 15:40
Policija

Policija

Včeraj, ob 19.24 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na avtocesti A1, na odseku Tepanje - Slovenska Bistrica, v smeri Sl. Bistrice, izven naselja Preloge. Kot kažejo prve ugotovitve, je voznik osebnega avtomobila trčil v delavca, izvajalca rednega vzdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je na kraju, kljub pomoči reševalcev, umrl.

O nesreči sta bila obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele kasneje. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l alkohola). Danes policisti PPP Maribor nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin navedene prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Gre za 12. prometno nesrečo s smrtnim izidom (12) na območju PU Maribor letos, v katerih je življenje izgubilo 13 oseb (lani 14).

Prometna nesreča

Voznik osebnega avtomobila na avtocesti trčil v delavca, ki je na kraju umrl


Od sodelavca se poslavljajo tudi pri DARS-u.
Več v Črna kronika

Policija

Obravnavali tatvino goriva in poškodovanje vozil

četrtek, 23. maj 2024 ob 07:45
Požar je zajel hišo, foto: PGD Ljutomer

Ponoči zagorela stanovanjska hiša

sreda, 22. maj 2024 ob 12:25