Poskrbite, da vas najdejo stranke, ki vas iščejo

Oglasno sporočilo, nedelja, 24. december 2023 ob 09:56
Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Nahajamo se v času, ko je marketing in splet na splošno tesno povezan z našim vsakdanjim življenjem. Na vsakem koraku lahko najdemo kakšen oglas in naš običajen način iskanja produktov ali storitev je preko spletnega brskalnika, saj nam to predstavlja najbolj hiter, enostaven in hkrati tudi udoben način. Skozi zadnja leta je nastalo tudi vedno več raznih spletnih trgovin oziroma porast podjetij na splošno in lahko bi rekli, da je danes že nujno, da ima vsako podjetje svojo spletno stran.

Vsako dejanje pa ima svojo posledico in tako se je z dejstvom, da ima res že skorajda vsako podjetje svojo spletno stran, pojavila težava za marsikaterega podjetnika - biti in ostati opažen med potencialnimi strankami ter skrbeti za to, da je poslovanje ves čas tekoče ter da raste. Govorimo o tem, da je v poplavi vseh spletnih strani lahko kar nekaj konkurence, odvisno seveda od artiklov / storitev, s katerimi se ukvarjate. Vam konkurenčna podjetja imajo lahko več financ namenjenih marketingu oziroma se poslužujejo določenih metod, ki jim prinašajo večjo prepoznavnost - med drugim tudi višjo uvrščenost na spletnem brskalniku, k stranka išče določeno storitev / izdelek.

Če ste tudi vi podjetnik oziroma podjetnica, verjamem, da ste vsaj na neki točki že razmišljali o tem, kako poskrbeti za čim boljšo prepoznavnost in s tem tudi večjo poslovno rast. Na tej točki ste gotovo pomislili na klasično oglaševanje in morda ste ugotovili, da so določene strategije oglaševanja preprosto vsaj trenutno prevelik zalogaj za vas. Potem je potrebno najti nek drugačen način, da boste lahko prišli do tiste pozornosti, ki si jo zaslužite.

Google rezultati

V kolikor iščete ustrezen kvaliteten, učinkovit, cenovno ugoden in dolgotrajen način, vam na tem mestu vsekakor svetujemo, da preverite optimizacijo spletnih strani.

Optimizacija spletnih strani je strategija, ki vam omogoča doseganje:

  • im več kakovostnih obiskov na vaši spletni strani za čim nižjo ceno

  • dolgoročno stabilnost

  • prvih mest na spletnih brskalnikih (kot je na primer Google)

  • večje vidnosti pri vaših potencialnih strankah, v smislu da vas najdejo prej kot vaše konkurente n

  • cenovno bolj ugodne rešitve od oglaševanja

  • dolgoročno ugoden in uspešen marketing

  • dvigovanje prepoznavnosti in ugleda vašega podjetja

  • povečanja uporabniške izkušnje na spletni strani vašega podjetja oziroma v vaši spletni trgovini, itd.

Poglejmo zadevo nekoliko bolj plastično, iz strani uporabnika oziroma vaše potencialne stranke. Običajno uporabniki interneta, ko iščemo neko zadevo, pa naj bo to artikel ali storitev, v spletni brskalnik vpišemo to ključno besedo in preverimo nekje 3-5 zadetkov - spletnih strani/trgovin, ki nam jih brskalnik na določeno ključno besedo ponudi. Samo storitev oziroma izdelek nadaljnje kupijo tam, kjer dobijo vse potrebne informacije, neko najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, kjer je nakup preprost in tako naprej. Če se vaša spletna stran ni pojavila med temi zadetki, potem je verjetnost, da se kdaj obrnejo na vas, veliko manjša ali skoraj nična.

Znotraj same optimizacije spletnih strani pa so tudi neki psihološki vidiki, saj pripelje tudi do tega, da si vaše potencialne stranke morda vaše spletno mesto shranijo nekje v podzavesti, hkrati pa vam tudi bolj zaupajo. Morda vaše potencialne stranke iščejo neke zadeve, ki so podobne vašim in vmes med iskanjem naletijo na vas - možnost, da se vrnejo, ko bodo potrebovali kar ponujate vi, je večja.

Drugi pomemben psihološki vidik je ta, da se pri optimizaciji spletne strani pojavite nekje na vrhu brskalnika, torej ste po domače, med prvimi. Seveda potencialne stranke to asociirajo s tem, da če ste med prvimi, ste verjetno tudi med najboljšimi in je verjetnost, da se odločijo za vas tudi iz tega vidika višja. Zaupanje je avtomatsko večje in s tem tudi možnost za nakup.

Graf obiskanosti

Nekoliko je sicer tudi razlike, ali gre za optimizacijo spletne strani, ki nudi storitev ali izdelek. Pri storitvenih dejavnostih je običajno sicer nakupni proces daljši in se stranke tudi dlje časa odločajo, najprej iščejo samo ideje in informacije, tako da je v tem primerov klikov po različnih spletnih mestih ali po istem, več, kar tudi pelje do težje merljivosti, kakšen je bil učinek določenega klika v primerjavi s tem kako ocenjujemo kako uspešen je bil klik za nakup izdelka.

Ko govorimo o splošnem oglaševanju, govorimo o tem, da plačate agencijam vsak klik oziroma obisk ter posebej delo agencije, ki skrbi za oglase, pri spletni optimizaciji pa plačate le delo strokovnjaka, ki vam izvaja tovrstno storitev - stroške v tem primeru ostaja enak, ne glede na to, koliko klikov oziroma obiskov strank sprejmete na dan. In to pomeni bolj cenovno ugodno oglaševanje.

Ena prednost optimizacije je tudi ta, da deluje na daljši način in ima dalj časa pozitiven učinek. Če nehate plačevati oglase, potem se ti nehajo prikazovati in vas ni več visoko na iskalnikih. Optimizacija vas drži visoko na iskalnikih za dlje časa, a še vseeno je treba ohraniti budno oko, da vas konkurenti sčasoma ne prehitijo.

V kolikor bi tudi vi želeli poskrbeti za ustrezno optimizacijo svojega spletnega mesta, vam torej priporočam, da se obrnete na strokovnjaka, ki se s tem ukvarja, kot je npr. optimizacija spletnih strani Bergant SEO. Tak strokovnjak vam bo lahko pripravil analizo trenutnega stanja, konkurence in potencialov; plan dela in časovni okvir testnega obdobja, vključno seveda tudi s ceno; mesečno poročanje o rezultatih in prilagoditve glede na proces ter seveda po končanem testnem obdobju tudi pregled rezultatov in plan za nadaljnje sodelovanje.



Več v Gospodarstvo