Ceste so zasnežene, že zjutraj več prometnih nesreč

Vozne razmere so povsem zimske, ponekod je na cesti več snega, ceste so mokre in spolzke, zato vožnjo prilagodite razmeram.

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2024 ob 07:24
Zasnežene ceste

Zasnežene ceste

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, v petek zjutraj sneži do nižin. Arso je v četrtek izdal napoved, da lahko po nižinah osrednje Slovenije dopoldne v manj kot 6 urah zapade večinoma od 5 do 10 cm snega, nad nadmorsko višino okoli 500 m pa tudi okoli 15 cm. Sneži tudi na severovzhodu. Vozne razmere so v petek dopoldne povsem zimske, se bodo pa popoldne najverjetneje že izboljšale.

Ob tem je na našem območju že zjutraj prišlo tudi do več prometnih nesreč. Med drugim je ob 6.05 prišlo do nesreče na cesti Ljutomer - Ormož v Libanji, ob 6.38 na cesti Spodnji Ivanjci - Ptujska Cesta, ob 7.03 pa v Vogričevcih, kjer je vozilo pristalo na boku.

Na štajerski avtocesti je zaradi zdrsov tovornih vozil med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje zaprt vozni pas proti Mariboru, zaprta sta tudi vozni in prehitevalni pas med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Vozne razmere so povsem zimske, ponekod je na cesti več snega, ceste so mokre in spolzke, zato vožnjo prilagodite razmeram.

Zima v Ljutomeru

Po nižinah lahko zapade do 10 cm snega


Na avtocesti so številni zastoji

Na avtocesti več prometnih nesreč in številni zastoji, dolžine tudi več kot 20 km


Sneg v Prlekiji

Sneženje povzročilo številne nevšečnosti predvsem voznikom, zgodilo se je več prometnih nesreč





Več v Narava