V vrtcu Mala Nedelja pripravili zaključek projekta Zobni alarm

Z največjim veseljem so medse priklicali Lili In Luka, ki sta jim skupaj s sestro Mihaelo razdelila darila, nakar so skupaj zaplesali ob pesmici Zobki.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. januar 2024 ob 16:43
Zaključek projekta Zobni alarm v vrtcu Mala Nedelja

Zaključek projekta Zobni alarm v vrtcu Mala Nedelja

V dveh najstarejših skupinah otrok vrtca Mala Nedelja so v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer v mesecu januarju 2024 potekala zanimiva srečanja. Ob druženju z dipl. med. sestrama Mihaelo in Janjo smo ob zanimivih knjižnih junakih spoznavali, kako pravilno vsakodnevno skrbimo za nego zob in dlesni, se naučili pravilnega ščetkanja zob, ugotovili, da imajo zobki imena... Približali sta nam pomen ustne higiene; zobke smo tudi preštevali. Izvedeli smo, da so naši zobki mlečni in tisti otroci, ki bodo v jeseni odkorakali v prvi razred, bodo postali škrba miška, saj jim bodo pričeli izpadati mlečni zobje, dobili pa bodo lepe stalne zobe, za katere je potrebno še posebej dobro skrbeti.

Pogovarjali smo se tudi o pomenu zdrave prehrane in o težavah, ki jih naredijo luknjice v zobeh. Pripravili smo si didaktične pripomočke, likovno ustvarjali, se naučili pesmice ...

Ob zaključku projekta smo v telovadnici vrtca pripravili prireditev, na kateri so se predstavili otroci iz skupine 3 - 4 let s pesmico Mi smo zobki in na delovni podlagi prikazali, kako pravilno umiti zobke s ščetko, ki so si jo sami izdelali. Otroci skupine 5- 6 let so zaigrali dramatizacijo Korenček Stopalko svetuje. V ta namen smo pripravili tudi razstavo.

Ob našem zaključnem druženju so se nam pridružili gostje: ravnateljica Osnovne šole in vrtca Breda Žunič, dr. Martin Ranfl, predstojnik Območnega enote NIJZ Murska Sobota, predstavnici NIJZ, Zdenka Verban Buzeti in Špela Kisilak, dipl. medicinski sestri Mihaela Senčar in Janja Bradač Raj iz ZD Ljutomer in predstavnica podjetja Flegis, Andreja Unger.

Z največjim veseljem pa smo medse priklicali Lili In Luka, ki sta nam skupaj s sestro Mihaelo razdelila darila, nakar smo skupaj zaplesali ob pesmici Zobki.

V projekt Zobni alarm je naš vrtec vključen že veliko let in verjamemo, da lahko zdrav nasmeh z redno in pravilno ustno higieno ohranimo za zmeraj. Pri tem je pomembno, da s podporo staršev o zdravem načinu življenja učimo otroke že v vrtcih.

Liljana Peršak




Več v Najmlajši