Dušan Pavličič je svojo pevsko pot začel že v osnovni šoli

Dušan Pavličič s Pristave je za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi prejel Miklošičevo priznanje za leto 2024.

Prlekija-on.net, sobota, 10. februar 2024 ob 08:26
Dušan Pavličič

Dušan Pavličič

Občina Ljutomer je v torek, 6. februarja, pripravila prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2024 prejel Dušan Pavličič s Pristave za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi.

Dušan Pavličič je rojen 11. oktobra 1962, stanuje v Pristavi, po izobrazbi je kemijski tehnik. Pred upokojitvijo je delal kot zavarovalni agent. Svojo pevsko pot je začel že v osnovni šoli, tako ga pesem in petje spremljata skozi celo življenje. Bil je tudi ustanovitelj mešanega pevskega zbora Pristava, ki se je pred 10. leti združil z MePZ Cven. S svojim baritonskim glasom veliko pripomore k kvaliteti zborovskega petja.

Že kot mladinec je prirejal in sooblikoval razne kulturne prireditve v domačem kraju. Ob posebnih priložnostih sodeluje pri ansamblu Pristavski fantje. Pomemben član je v TKD Mak Pristava vse od ustanovitve društva. Je tudi idejni vodja tradicionalnega pohoda na Kog, vse od leta 2005.

Dušan pa ni samo dober pevec, temveč tudi dober in iskren prijatelj, kar se odraža v prostovoljstvu na mnogih področjih. Njegov veder nasmeh in družabnost dajeta soustvarjalcem voljo in moč za vse ljubiteljske dejavnosti. Kot nekdanji podpredsednik mladinske organizacije in dolgoletni predsednik PGD Pristava pa se je izkazal kot častni in požrtvovalni občan Občine Ljutomer.

Za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi se je Dušanu Pavličiču podelilo Miklošičevo priznanje za leto 2024. Predlagatelji so bili Kulturno društvo Cven, TKD Mak Pristava in PGD Pristava.

Prejemniki nagrade in priznanj z županjo

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja





Več v Kultura in izobraževanje