Veter podrl nekaj dreves in odkril del strehe

Ponoči bo oblačno, dež bo zajel vso Slovenijo.

Prlekija-on.net, sobota, 10. februar 2024 ob 16:52
Padlo je nekaj dreves

Padlo je nekaj dreves

Veter te dni povzroča nekaj nevšečnosti tudi na severovzhodu. V petek ob 13.56 so v bližini naselja Negova v občini Gornja Radgona, gasilci PGD Negova s ceste odstranili podrti drevesi. V soboto, ob 7.37 sta se v naselju Muretinci, občina Gorišnica, na dovozno pot do stanovanjske hiše podrli drevesi. Gasilci PGD Muretinci so ju razžagali in odstranili z vozišča. Ob 10.07 pa je v Ulici Ksaverja Meška v Ormožu močan veter odkril del strehe na stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Ormož so s folijo prekrili okoli 5 kvadratnih metrov odkrite strehe.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči oblačno, dež bo zajel vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 11 °C. V nedeljo bo dopoldne še oblačno in deževno. Popoldne bodo padavine od juga slabele in ponekod prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 4 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, rahel dež bo dopoldne povsod ponehal. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. V torek in sredo bo precej jasno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Če bo praznični četrtek še povečini suh dan, pa žal od pustnega petka do pustne nedelje ne...

Objavil/a ARSO vreme dne Sreda, 07. februar 2024



Več v Narava