Na severovzhodu bodo sunki vetra presegali 70 km/h, v višjih legah tudi okoli 100 km/h

Arso je izdal opozorilo, saj bodo v četrtek na severovzhodu sunki vetra presegali 70 km/h, v višjih legah pa do okoli 100 km/h.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. februar 2024 ob 11:50
Sunki vetra bodo presegali 70 km/h

Sunki vetra bodo presegali 70 km/h

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes večinoma oblačno, dopoldne bo v zahodnih krajih začelo deževati. Popoldne se bo rahel dež razširil proti osrednjim krajem. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na severozahodu okoli 7 °C.

V petek bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele vso Slovenijo. Po nekaterih alpskih dolinah bo dež lahko ob močnih padavinah prešel v sneg. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini okoli 1500 m. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal zmeren do močan južni veter, drugod pa bo veter že nekoliko oslabel. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 4 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo v četrtek na severovzhodu sunki vetra presegali 70 km/h, v višjih legah pa do okoli 100 km/h. V petek bo najbolj vetrovno na Primorskem in Notranjskem, tudi tam bodo sunki vetra presegali 70 km/h.

V noči na soboto bodo sprva še obilnejše padavine, lahko tudi zagrmi. Do jutra bo dež večinoma oslabel in ponehal. V soboto in nedeljo bo delno jasno, predvsem na zahodu bodo možne krajevne plohe. Pihal bo jugozahodnik, še vedno bo razmeroma toplo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava