Policisti imeli v postopku tujko, ki je vsiljivo beračila pred trgovskim centrom

Na kraju je bila tujki izrečena globa zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. februar 2024 ob 08:46
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. februarja, ob 21.00 so policisti pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli pet državljanov Afganistana. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

V soboto, 24. februarja, ob 11.21 so policisti imeli v postopku tujko, ki je vsiljivo beračila pred trgovskim centrom. Na kraju je bila tujki izrečena globa zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 11.30 so policisti od oškodovanca sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 14.03 so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Od oškodovanca je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Na državno tožilstvo bo poslana kazenska ovadba.

V nedeljo, 25. februarja, ob 05.40 so policisti pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli štiri državljane Afganistana. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Ob 18.25 so bili obveščeni o namernem poškodovanju osebnega avtomobila s strani znane osebe. Na kraju so policisti od oškodovanca sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 23.45 so policisti v postopku vozniku osebnega avtomobila zaradi znakov simptomov odredili strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog, katerega je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi hitri postopek na OS.




Več v Črna kronika