Pecivo s kankanom

Že druga keksijada v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 10. december 2011 ob 08:401
Keksijada

Keksijada

Petkov pester dopoldan (9. decembra) se je za stanovalke in stanovalce ter njihove svojce, znance in prijatelje pričel že ob 9.30 uri. Takoj je bila jedilnica DOSOR-ja nabito polna.

Vsem zbranim, tudi strokovnim delavkam in delavcem doma z direktorico Matejo Hauser »na čelu«, se je s svojim plesnim nastopom predstavila plesna skupina žena in deklet iz Društva kmečkih žena Sveti Jurij ob Ščavnici, ki jih je v svet plesa uvedla Nina Fras iz Plesne šole Urška v Ljutomeru.

Že ves teden je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zopet izredno sladko dišalo. Vsak je lahko začutil sladki vonj v nosu in ustih. Gospodinje doma so se skupaj s stanovalkami in stanovalci v posameznih domskih nadstropjih odločile, da v predprazničnih božično novoletnih dneh ponovijo lanskoletno tekmovanje v peki različnih vrst peciva. Bila je to »Keksijada« in letos so jo izvedli drugič. Redno pekli so dva dni (v sredo in četrtek, 7. in 8. decembra), a »finale« tega izjemno prijetnega »merjena moči« je bil v petek, 9. decembra dopoldne. Tričlansko ocenjevalno komisijo je vodil kar domski vodja kuhinje Marko Gumilar, a sodelovala sta še Marija Omar iz Pekarne Omar ter upokojeni kuhar Radenske Janez Gjergjek.  Komisija je ocenila, da je najlepše pripravljen krožnik z različnim pecivom bil krožnik skupine gospodinj z varovanega oddelka (Damjana, Davorina, dve Lidiji, Maja, Marina, Marta, Silvija in Stanka pod vodstvom Karmen Farkaš). Že lansko leto so tudi bile najboljše. Med samim potekom ocenjevanja so stanovalke in stanovalci doma, kot tudi njihovi svojci, lahko preizkušali pekovske mojstrovine domskih gospodinj ter njihovih pomočnic in pomočnikov iz vrst stanovalk in stanovalcev, uživali pa tudi ob plesnih točkah skupine Kankan.


Več v Kultura in izobraževanje