Zaradi poplavljenega cestišča spremenili traso, kolesarji bodo šli skozi Ljutomer

Prehod čez Muro iz smeri Črenšovcev v smeri Ljutomera ni mogoč, zato bodo kolesarji reko prečkali pri Veržeju.

Prlekija-on.net, sreda, 12. junij 2024 ob 10:54
Kolesarji bodo šli skozi Ljutomer

Kolesarji bodo šli skozi Ljutomer

V sredo, 12. junija, se prične mednarodna kolesarska dirka »Tour of Slovenia 2024«, dirka Po Sloveniji, 1. etapa bo potekala od Murske Sobote do do Ormoža. Načrtovane so kratkotrajne popolne zapore in sicer v trajanju do največ 30 minut za posamezne odseke glavnih cest ter do največ 60 minut za posamezne odseke regionalnih cest. Obvoza v času popolnih zapor ni.

Zaradi poplave na odseku med 99. in 111. kilometrom prve etape pa so organizatorji spremenili potek trase. Prehod čez Muro iz smeri Črenšovcev v smeri Ljutomera ni mogoč, zato bodo kolesarji reko prečkali pri Veržeju. V primerjavi z originalno traso bo etapa zdaj daljša za 13,9 km, start etape pa bo ob 11:10 (5 min prej kot načrtovano). Prihod v cilj se pričakuje nekaj minut kasneje od načrtovanega.

Z vidika letečih ciljev in gorskih ciljev ni nobenih sprememb. Profil novega odseka je geografsko enak originalnemu, torej ravnina.

Kolesarji bodo sedaj tako pri Črenšovcih zavili nazaj proti Beltincem in od tam proti Veržeju skozi Ljutomer naprej proti Jeruzalemu. Sprva je trasa potekala iz Črenšovcev skozi Razkrižje in Stročjo vas.

Cesta Srednja Bistrica - Razkrižje je zaprta

Zaradi narasle vode, ponovno popolna zapora ceste


‼️POMEMBNO OBVESTILO - SPREMEMBA POTEKA TRASE 1. ETAPE ‼️ Zaradi poplave na odseku med 99. in 111. kilometrom prve etape...

Objavil/a Tour of Slovenia dne Sreda, 12. junij 2024
Dirka Po Sloveniji

Zaradi dirke Po Sloveniji bo zaprtih več cest, obvoza ne bo
Več v Šport