Mi smo leto začeli z nasmehom, kaj pa vi?

Izbor Naj nasmejana oseba na šoli bo potekal skozi vso šolsko leto

Manja Gospodarič, Jasna Lampreht, petek, 13. januar 2012 ob 18:332
Dan smeha

Dan smeha

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci se je razširila posebna epidemija, s katero se je v zelo kratkem času okužila cela šola. Najbrž se sprašujete kaj, najbolj zanimivo pa je, da ni nikogar, ki bi pomislil ali se jo trudil preprečiti ali celo zdraviti jo. Najhuje pa je, da smo izvedeli, da cepivo za to vrsto epidemije ne obstaja. Ha, ha, ha! Govorimo o smehu. Morda še ne veste, a 10. januarja smo obeležili Svetovni dan smeha.

Zaradi pozitivnih učinkov smeha sta se učiteljici Manja Gospodarič in Jasna Lampreht odločili, da bosta po šoli razširili smeh. Skovali sta nesramno dober načrt. Organizirali sta tekmovanja, na katerih smo na naši šoli izbrali NAJ NASMEH, NAJ SMEH in NAJBOLJ NASMEJANO OSEBO NA ŠOLI.

Sestavili sta pravila in tekma se je začela. Organizirali sta fotografiranje nasmejanih učencev, ki so se odločili tekmovati. Vsi na šoli lahko po ogledu fotografij glasujejo za učenca z naj nasmehom.

Sledil bo izbor Naj smeha. Vsak, ki bo želel sodelovati, ga bomo posneli, kako se smeji. Komisija, sestavljena iz prvih treh učencev z nazivom Naj nasmeh, bo izbrala učenca z naj smehom na naši šoli.

Izbor Naj nasmejana oseba na šoli pa bo potekal skozi vso šolsko leto in naziv bomo razglasili ob koncu šolskega leta, najbolj nasmejana oseba na šoli mora biti nasmejana vso leto, ne le en dan.

Najbolj smešno pri epidemiji smeha pa je to, da smo se vsi trudili biti čim bolj nasmejani in nasmejati svoje bližnje. In smeh se je širil … kot epidemija.

Naj vas smeh spremlja vso leto. Mi smo to leto začeli z nasmehom, kaj pa vi?


Več v Kultura in izobraževanje