Na dobrodelni prireditvi zbrali 5.000 evrov

Dobrodelna prireditev Gimnazijci gimnazijcem

Prlekija-on.net, sreda, 1. februar 2012 ob 00:011
Gimnazijci gimnazijcem

Gimnazijci gimnazijcem

V torek, 31. januarja, so pred številnim občinstvom v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, nastopili sedanji in nekdanji dijaki in dijakinje ter profesorice in profesorji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer na dobrodelni prireditvi Gimnazijci gimnazijcem.

Vsi obiskovalci so z nakupom vstopnice prispevali k 50.000 evrov vrednemu projektu za izgradnjo dvigala za gibalno ovirane osebe v gimnaziji. Ljutomersko gimnazijo namreč obiskujeta gibalno ovirani dijakinji Martina Smodiš in Teja Lampe, zato je dvigalo nujno potrebno.

Z bogatim kulturnim programom so se publiki predstavili sedanji in nekdanji ljutomerski dijaki, ki so z recitacijami dijaške in avtorske poezije ter glasbenimi in plesnimi točkami pripravili lepo prireditev. Med drugim so nastopili Žiga Šendlinger, Sanja Škrinjar, Monika Čuš, Ana Kosi, Andreja Ošlaj, Teja Kosi, Martina Gjerek, Sabina Lašič, Zoran Fijavž, Maja Seršen, Marko Pascal Rožman, Alen Pivar, Timotej Jagodič, Sara Brunec, Ingrid Müller, Blaž Šumak, Nastja Sagadin, Monika Lončar, Aleš Ivanuša, Tamburice od Murice, Folklorna skupina GFML, Plesna šola Urška, Dijaški pevski zbor in Pevski zbor profesorjev GFML ter prleški poet Marko Kočar. Zbrane je nagovoril tudi ravnatelj ljutomerske gimnazije, Zvonko Kustec.

Na prireditvi so tako s prodajo vstopnic in prispevki zbrali okoli 5.000 evrov, sredstva za dvigalo pa se zbirajo tudi v ostalih akcijah. Pomurska območna združenja Rdečega križa so do sedaj zbrala za približno 8.000 evrov prispevkov v ta namen, zbirajo se plastični zamaški, vsi uporabniki mobilnih telefonov v omrežju Mobitel in Simobil lahko s poslanim SMS-om z vsebino GFML na številko 1919 prispevajo po en evro, sredstva pa lahko nakažete tudi na račun SI56 0110 0603 0694 703, namen DVIGALO.


Več v Kultura in izobraževanje