Big band se je vrnil po desetih letih

Big bandu se je v ljutomerskem Domu kulture pridružil tudi pevec Tomi Brus

Dejan Razlag, petek, 16. marec 2012 ob 08:33
Naš Big band Ljutomer

Naš Big band Ljutomer

Naš Big band Ljutomer se je po skoraj desetletnem premoru v četrtek, 15. marca, vrnil na domači oder. Premierni koncert je bil v ljutomerskem Domu kulture, kjer se jim je pridružil tudi pevec Tomi Brus.

Polna dvorana je lahko uživala ob glasbenem doživetju, kjer so sami prekaljeni glasbeniki, ki so nekoč obiskovali (ali še jo obiskujejo) Glasbeno šolo Slavka Osterca v Ljutomeru, zaigrali Blues/Latino/Funk/Jazz/R&B/... komade, kot so Hay Burner, On Broadway, Mas Que Nada, Watermelon Man, Blues Brothers Mega Mix 1, Superstition, Cute, Pennsylvania 6-5000, Chameleon, Blues Brothers Mega Mix 2 ter po bučnem aplavzu še dodatni Sweet Home Chicago in Basic Straight Ahead.

Umetniški vodja ljutomerskega Big banda je Miha Györek, poleg njega saksofon igrajo še Matej Bunderla, Bojan Zelenjak, Nina Merkoci in Željko Marušič, pozavne Marko Slavič, Aleš Levačič, Andrej Karba in Sašo Ozmec, trobente Stanislav Lašič, Simon Novak, Boštjan Lašič in Andrej Rebernik ter ritem sekcija Roman Sarjaš - klavir, Aleš Lubi - kitara, Alen Magdič - bas kitara, Mojmir Wolf - kontrabas, Jože Zadravec - bobni ter Zmago Pavličič in Kruno Karlovčec - tolkala.

Obiskovalci, ki so vidno zadovoljni zapuščali dvorano, so se v preddverju lahko ustavili še na pogostitvi.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi del koncerta.



Več v Kultura in izobraževanje