Dan dejavnosti na OŠ Mala Nedelja

Na delavnicah govorili o zmanjševanju neenakosti v zdravju

Nina Škraban, Branko Košti, petek, 6. april 2012 ob 18:13
Dan dejavnosti na OŠ Mala Nedelja

Dan dejavnosti na OŠ Mala Nedelja

Letos teče že 4. leto, odkar je Osnovna šola Mala Nedelja vključena v projekt Zdrava šola. V okviru projekta vsako leto izvajamo aktivnosti v zvezi z zdravjem in aktualnimi temami, katere predpiše Nacionalna koordinacija mreže zdravih šol. Letošnja tema je Odnosi.si: Zmanjševanje neenakosti.

Za zaključek letošnjega projekta so članice tima Zdrave šole, pod vodstvom koordinatorice Nine Škraban, z učenci in številnimi zunanjimi sodelavci, v petek, 6. aprila, pripravili dan dejavnosti z naslovom Dan zdravja - Zmanjševanje neenakosti.

Na delavnicah, katere so izvedli Zdravstveni dom Ljutomer, Šolski zobni ordinaciji Križevci in Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, Območno združenje rdečega križa Ljutomer in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, smo slišali mnogo nasvetov za zmanjševanje neenakosti v zdravju. Poleg tega smo se pogovarjali o higieni telesa, o zdravi prehrani in škodljivih energijskih napitkih, dobili koristne nasvete v zvezi s preprečevanjem odvisnosti (alkoholizem, droge, ...), ponovili znanje o pravilni ustni higieni, se učili veščin oživljanja, se preizkusili v pripravljanju okusnih in zdravih prigrizkov ter zdravem načinu prehranjevanja.

Uspešen Dan dejavnosti smo zaključili z degustacijo različnih zdravih prigrizkov in prijetnim druženjem.


Več v Kultura in izobraževanje