Razstava kiparskih del umetnika Roberta Juraka

Robert Jurak je kiparska dela predstavil v Logarovcih na razstavi Panonska ura

Prlekija-on.net, torek, 10. april 2012 ob 14:06
Robert Jurak

Robert Jurak

Zadnji dan v marcu se je v Logarovcih z razstavo "Panonska ura" predstavil 45-letni kiparski umetnik Robert Jurak iz Logarovcev. Preko 100 obiskovalcev si je lahko ogledalo kiparska dela kiparskega umetnika, poleg razstave pa je potekala tudi okrogla miza, ki je predstavljala uvod pred ogledom kovinskih kiparskih del.

V kulturnem programu sta sodelovali Eva in Melissa iz Plesne šole Urška Ljutomer, glasbenika Mojca in Jože ter Tomo Jurak z glasbenimi gosti, gostje okrogle mize pa so spregovorili o pomenu umetnosti v današnjem času ter o samem doživljanju intimnega sveta umetnika, ki dolgo zori znotraj, da lahko pride na plano in se izrazi.

Ker ima Robert Jurak rad panonsko pokrajino in njeno dušo, ki je poštena, vesela in samosvoja, ustvarjalna ter umetniška, se je na razstavi predstavil s kovinskimi kiparskimi, kot so panonske ribe, General nesmisla, štorklja, ...

"Ribe niso ravno lepe, so pa iznajdljive, malo zasanjane, skromne in pozitivne, saj jih vse te lastnosti ženejo naprej," je o razstavi povedal Jurak.

Spodaj si lahko ogledate obširno galerijo fotografij, ki jih je na razstavi posnel Boris B. Voglar.


Več v Kultura in izobraževanje