Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

Učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se udeležile regijskega tekmovanja iz prve pomoči

Ana Trstenjak, sreda, 25. april 2012 ob 23:25
Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

V petek,  20.4.2012. smo se učenke 8. in dve učenki 7. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci udeležile regijskega tekmovanja iz prve pomoči, ki je letos potekalo na OŠ Gornja Radgona. Na tekmovanje smo se veliko pripravljale ter se ob pripravah tudi zabavale.

Naša šola je bila edina šola z dvema ekipama. Ekipo Cezanjevci 1 so zastopale Monika H., Patricija B. in Ana T., Monika B., Klementina G. in Reja Ž. Druga ekipa Cezanjevci 2 pa so sestavljale učenke Nina H., Urška F. in Sara P., Melani V., Klara N. in Smiljana Z. Naša mentorica krožka prve pomoči je bila učiteljica Jasna L. Preden smo prišle v Gornjo Radgono, smo bile  malce živčne, saj je bilo to za nas prvo tekmovanje iz prve pomoči. Po prihodu in prijavi ekip, smo se vsi zbrali v telovadnici osnovne šole. Sledil je nagovor ravnatelja ter predstavnikov rdečega križa in prve pomoči. Nato so trojice iz vsake ekipe pomešali med trojice ekip drugih šol in začelo se je reševanje pol z vprašanji iz prve pomoči, rdečega križa in cestnega prometa. Občutek po končanem teoretskem delu smo imele dober.

Nato smo odšli na malico ter že nestrpno čakali na najtežji del – praktični del prve pomoči. Prva ekipa je bila na vrsti 5., druga pa 6. Vsi tekmovalci so šli v 2 učilnici, kjer so bile različne situacije poškodb. Obe ekipi sta dali vse od sebe ter prejeli tudi nekaj pohval, kritik in napotkov za naslednjič. Po končanem praktičnem delu smo čakali, da so z njim končale še ekipe drugih šol. Na tekmovanju je bilo 10 ekip in ena ekipa je bila celo iz Hrvaške.

Po končanem tekmovalnem delu smo se ponovno zbrali v telovadnici, kjer so razglasili rezultate. Naši ekipi sta se odlično odrezali in sicer ekipa Cezanjevci 1 s petim mestom, ekipa Cezanjevci 2 pa z osmim mestom. Vsi smo bili zadovoljni z našimi rezultati, saj ni bilo tako lahko, kot je bilo videti na prvi pogled. V spomin in za nagrado za sodelovanje smo dobile priznanje, majice, kulice ter čokoladice.

Za vse nas je bila to nova izkušnja, iz katere smo se veliko pridobile. Predvsem smo se naučile kako pomagati, če pride do nesreče.  Tekmovanje nam je bilo zelo zanimivo, zato smo se odločile, da se ga bomo udeležile tudi naslednje leto ter tako še nadgradile svoje znanje.

V imenu ekip PP zapisala Ana Trstenjak.


Več v Kultura in izobraževanje