V Biotermah so slepi deklici podarili celoletno brezplačno vstopnico

Mihaeli Rojht so v Biotermah podarili celoletno vstopnico za kopanje

Prlekija-on.net, četrtek, 24. maj 2012 ob 19:251
Mihaela pred Biotermami Mala Nedelja

Mihaela pred Biotermami Mala Nedelja

Bioterme Mala Nedelja, ki se nahajajo v osrčju Prlekije, so se v zadnjem času razvile v pravi turistični biser ljutomerske občine. Hotelska in nastanitvena ponudba zadovoljita še tako zahtevnega obiskovalca. Tudi učenci Osnovne šole Mala Nedelja njihovo ponudbo s pridom izkoriščajo, saj tam izvajajo športne dneve, plavalne tečaje in različne slovesnosti.

Slepi učenki, ki obiskuje to šolo, sta učiteljica športne vzgoje, Svetlana Oletič in direktor Bioterm Miran Blagovič, omogočila celoletno razgibavanje in uživanje v termalni vodi. G. Blagovič ji je podaril celoletno brezplačno vstopnico, ga. Oletičeva pa svoj prosti čas, v katerem učenko spremlja in jo uči veščin plavanja.

Zadovoljstvo in hvaležnost se kažeta tudi v Mihaelinih besedah: »Sem Mihaela Rojht in obiskujem 7. razred Osnovne šole Mala Nedelja. Že od rojstva sem slepa, vendar kljub temu lahko počnem marsikaj, tudi kolesarim in plavam.

V Biotermah so bili zelo prijazni, saj so meni in moji spremljevalki, učiteljici Svetlani Oletič, podarili letno karto. Sedaj hodiva skoraj vsak četrtek tja plavat. Vsakokrat preplavam 20 dolžin bazena. Ob plavanju uživam in se sproščam ter se pošteno razgibam. Zelo sem hvaležna Biotermam, da so mi to omogočili.«

MILAN petek, 25. maj 2012 ob 13:22

Lepa gesta To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje