Predstavitev knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh v DSO Ljutomer

Predstavniki TD Mala Nedelja - Radoslavci polepšali dopoldne stanovalcem DSO Ljutomer

Branko Košti, sreda, 6. junij 2012 ob 15:42
Predstavitev knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh v DSO Ljutomer

Predstavitev knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh v DSO Ljutomer

Torkovo dopoldne, 5. junija, so stanovalce DSO Ljutomer obiskali predstavniki TD Mala Nedelja - Radoslavci. Srečanje je bilo načrtovano zunaj, v naravi, a je zaradi slabšega vremena potekalo v jedilnici doma, kar pa ni vplivalo na dobro razpoloženje oskrbovancev doma in gostov.

Podpredsednica TD Mirica Bezjak je najprej predstavilia aktivnosti članov društva, stanovalce doma pa je seznanila tudi z najnovejšimi pridobitvami Male Nedelje in okolice.

Za podpredsednico je avtor knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh, Ludvik Rudolf, na kratko predstavil obsežno knjigo, ki je izšla februarja letos, opisal je tudi zbiranje gradiva, ki je trajalo skoraj trideset let. Ker je Ludvik tudi ljudski pesnik, je oskrbovancem recitiral nekaj svojih pesmi, za kar je bil deležen prisrčnega aplavza.

V TD Mala Nedelja - Radoslavci deluje tudi kulinarična sekcija, katere članice so poskrbele, da gostje na obisk niso prišli praznih rok. Svoje gostitelje so pogostili s kvasenicami, postržjačami, drobnim pekovskim pecivom in malo dobre kapljice.

Prijetno druženje so zaključili z nekaj skupno zapetimi pesmimi, domska knjižnica pa je postala bogatejša za  izvod knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh, ki jo je podaril avtor Ludvik Rudolf.


Več v Kultura in izobraževanje