Otvoritev ceste in avtobusne postaje pri Svetem Tomažu

Svojemu namenu so predali lep cestni odsek z javno osvetljavo in novo avtobusno postajališče

Sara Munda, sobota, 23. junij 2012 ob 02:281
Otvoritev ceste in avtobusne postaje pri Svetem Tomažu

Otvoritev ceste in avtobusne postaje pri Svetem Tomažu

Občani občine Sveti Tomaž so slovesno vstopili v praznovanje 6. občinskega praznika, dne 22. junija 2012 z otvoritvijo ceste in avtobusne postaje. Občina je pripravila bogat program prireditev, ki bo trajal več kot teden dni.

Svojemu namenu so predali lep cestni odsek z javno osvetljavo in novo avtobusno postajališče. Ker ta del velja za najprometnejšega in pešcem pomembnega, predvsem zaradi šolarjev, je bila tovrstna investicija več kot potrebna. Na tak način so se spomnili tudi ostalih pridobitev v centru Svetega Tomaža.

Ob otvoritvi ceste in avtobusne postaje so sodelovala delujoča društva občine Sveti Tomaž, Osnovna šola Sveti Tomaž in Pihalna godba iz Središča ob Dravi. Pri gradnji je sodelovalo Cestno podjetje Ptuj. S svojim nagovorom sta vse prisotne nagovorila župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko in svetnik občine Sveti Tomaž Janko Vrbančič. Otvoritveni trak je simbolično prerezal najstarejši prebivalec ob tej cesti, gospod Jože Bratuša in najmlajši občan ob tej cesti. Cesto je blagoslovil domači župnik Matija Tratnjak.

Župan Mirko Cvetko je spregovoril z naslednjimi besedami: "Naj spomnim, da je bilo v teh zadnjih letih, predvsem pa v letošnjem letu ogromno narejeno. Mislim, da je to v ponos vseh, ki prihajamo dnevno v center Svetega Tomaža. Prepričan sem, da je ta investicija resnično nekaj povsem novega. Vsakdo, ki gre tu mimo, reče, da se tukaj središče razvija."

Danes so občani svoj praznik počastili z otvoritvijo lepega cestnega odseka, ki je za vse občane izredno pomemben. Vsem občanom, ki so podpirali to investicijo, jo bodrili in na svojevrsten način tudi pomagali, se je župan iskreno zahvalil.


Več v Gospodarstvo