Anja Kolenko in Tea Melin na ogled postavili svoja likovna dela

V Ljutomeru razstavljata Anja Kolenko in Tea Melin

Prlekija-on.net, torek, 7. avgust 2012 ob 23:57
Likovna razstava v Ljutomeru

Likovna razstava v Ljutomeru

V Ljutomeru, so v soboto, 4. avgusta, v sklopu 56. praznika Občine Ljutomer, odprli razstavo dveh mladih likovnih umetnic. Svoja dela sta na ogled postavili Anja Kolenko in Tea Melin.

"Še vedno se spoznavam z globokim tiskom in grafiko na splošno, saj vedno znova odkrijem kaj novega. Tehnike, ki mi trenutno najbolj ustrezajo, so suha glina, akvatinta in vernis mou. Za mojimi deli stojijo ponavadi zelo osebne zgodbe. Vsaka grafika posebej ima za mene veliko vrednost, saj sem v njih vložila čustva, želje, prošnje, strahove, frustracije in poglede na svet, ki pa so sedaj za vedno ovekovečeni v likovni obliki," v svoji predstavitvi pojasnjuje Anja Kolenko, ki obiskuje 4. letnik likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

"Meglice, ki spominjajo na vesolje, dajejo občutek svobode in neskončnosti. Črna postane svetloba sama v posebni luči in spremembah zornega kota. Slike gledalca napeljujejo k meditaciji in transcendenci predmetnega sveta. Črna na splošno simbolizira nesrečo, zlo in smrt. Pomeni kesanje, strah in jezo. V predstavljenih delih simbolizira moč, eleganco, spolnost in skrivnost," pa pravi Tea Melin, ki je študentka industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

Likovna razstava je na ogled v Galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer in bo na ogled do konca meseca avgusta.


Več v Kultura in izobraževanje