Sedež Trstenjakove fundacije odslej v Ljutomeru

Svečanost ob prenosu sedeža Trstenjakove fundacije v Prlekijo

Prlekija-on.net, nedelja, 12. avgust 2012 ob 15:181
Olga Karba in Henrik Gjerkeš

Olga Karba in Henrik Gjerkeš

V četrtek, 9. avgusta, je v okviru praznovanja 56. občinskega praznika Občine Ljutomer potekala svečanost ob prenosu sedeža Trstenjakove fundacije v Prlekijo, iz Ljubljane v Ljutomer. Fundacija je namenjena pomoči podiplomskim študentom ter projektom na območju Prlekije, Haloz in Slovenskih goric.

Predsednik uprave fundacije, dr. Henrik Gjerkeš je poudaril, da ima selitev sedeža v območje, kjer fundacija opravlja svoje poslanstvo, praktične razloge, razloge v približevanju same ustanove njenim prebivalcem. Preselitev je pomembna tudi za tesnejše sodelovanje z lokalnimi gospodarstveniki, kjer pričakujejo večje razumevanje za poslanstvo in večje sinergijske učinke, poskušali pa bodo tudi obnoviti delovanje kluba štipendistov ter srečanje Prlekov.

"Prejeli smo bogato dediščino ustanove in nova uprava se je zavezala, da bo skupaj s članicami, z ustanovitelji, od katerih še vedno pričakujemo podporo oz. pomoč pri usmeritvah, z lokalnim gospodarstvom in s štipendisti, to ustanovo uspešno peljala naprej. Seveda osnovno poslanstvo ostaja isto, to je v negovanju duha znanja in človečnosti akademika dr. Trstenjaka." je med drugim v svojem govoru še povedal Gjerkeš, ki je vlogo predsednika uprave prevzel pred približno pol leta.


Več v Kultura in izobraževanje