Nova podoba vasi Ključarovci

V Ključarovcih uradno odprli prenovljeno cesto

Andreja Kurbos, nedelja, 2. september 2012 ob 08:15
Cesto so odprli Branko Belec, Pavla Majcen in Draga Kšela

Cesto so odprli Branko Belec, Pavla Majcen in Draga Kšela

Včeraj popoldne so v Ključarovcih uradno odprli obnovljeno cesto skozi vas. Po simboličnem prerezu traku s strani župana, mag. Branka Beleca, gospe Pavle Majcen, direktorice Komunalnega podjetja Ormož in Draga Kšela, predsednika vaške skupnosti, so se po cesti zapeljali prijatelji iz Beltincev s starinskimi kolesi, mladi in starejši vaščani s svojimi kolesi in oldtimerji - stari motorji in avtomobili. Manjkali niso niti traktorji.

V zadnjih dveh letih se je v vasi uredilo krožišče, kanalizacija, obnovljeno je bilo vodovodno omrežje, v letošnjem letu je sledila rekonstrukcija ceste, izgradnja pločnikov in ulične razsvetljave. Skupna vrednost letošnje investicije znaša 960 tisoč evrov, skupaj pa je v omenjene projekte bilo vloženo 1,6 milijona evrov.

Slavnostno prireditev so popestrili ubrani glasovi Vaških fantov iz Ključarovec, ples in vriskanje Križevske folklore ter Prleška godba.

Zabavno druženje vaščanov, prijateljev in sorodnikov iz sosednjih vasi se je nadaljevalo pod šotorom zraven novo odprte Oljarne s sončno elektrarno.


Več v Gospodarstvo