V šolske klopi sedlo 19.213 prvošolčkov

V novem šolskem letu je tudi nekaj novosti in sprememb

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. september 2012 ob 12:35
Danes se je začelo novo šolsko leto, kjer je v šolske klopi sedlo 161.182 osnovnošolcev in dobrih 78.500 dijakov, prvošolčkov pa je 19.213. Letos je tudi nekaj novosti in sprememb.

Pouk v osnovnih šolah se po novem ne bo smel začeti pred 7:30, vlada ukinja tudi spremembo na področju šolskih počitnic, kjer bodo zimske počitnice odslej spet deljene. Na zimske počitnice se bodo v novem šolskem letu tako najprej odpravili šolarji z območij jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske statistične regije, teden dni pozneje pa bodo na zimske počitnice odšli še šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije.

Malica bo odslej dražja, saj bodo subvencije lahko prejemali le še dijaki in učenci s socialno najšibkejšim statusom, pocenil pa se je prevoz za dijake in študente.

Na varno pot v šolo otroke pospremila direktor Policijske uprave in ravnateljica
Danes pa sta Drago Ribaš, direktor Policijske uprave Murska Sobota in Tanja Cestnik, ravnateljica OŠ I v Murski Soboti, na prvi šolski dan otroke pospremila na varni poti v šolo. Otrokom nižjih razredov sta pomagala pri varnem prečkanju prehoda za pešce v neposredni bližini osnovne šole.

Za varnost otrok pri prečkanju prehoda za pešce je skrbel tudi »policist Leon«, ki je bil oblečen v kostum policista.

Razen policistov so v bližini osnovnih šol v Pomurju za varnost otrok skrbeli tudi predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov, Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, člani AMD, gasilci prostovoljnih gasilskih društev in predstavniki Zavoda oranžna nit.


Več v Kultura in izobraževanje