Prva in druga razstava Jasne Brunskole

Razstavljala v Jarenini, sedaj pa v Lenartu

Filip Matko, nedelja, 16. september 2012 ob 12:18
Razstava Jasne Brunskole

Razstava Jasne Brunskole

Slikarka Jasna Brunskole iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni, gospodarica Likovnega društva Gornja Radgona, je v avgustu in septembru pripravila kar dve povsem samostojni razstavi likovnih del. S slikanjem se ukvarja že dobrih 15 let in prve izkušnje si je »nabirala« pri akademskem slikarju Mirku Rajnarju v Murski Soboti. Od tedaj je članica več likovnih skupin in združenj, kjer se je udeležila številnih likovnih delavnic in kolonij ter tako razstavljala na mnogih društvenih in skupinskih razstavah po vsej severovzhodni Sloveniji, pa tudi v Porabju na Madžarskem (letos februarja !).Nekaj slik manjšega formata je predstavila že tudi v kafe baru Nabuco v Gornji Radgoni.

Letos pa je v dneh od 15. avgusta do 13. septembra pripravila svojo prvo samostojno razstavo v Galeriji Krajevne skupnosti Jarenina. Tam je razstavila 16 svojih likovnih del (oglje na kartonu ter akrile na kartonu in platnu), ki jih je 14. septembra prenesla v razstaviščne prostore Karitasovega doma sv. Lenarta v Lenartu.

Na petkovi otvoritveni slovesnosti ob 15. uri na njeni drugi samostojni razstavi o slikarki spregovorila Polona Šporin iz Karitasovega doma, ki je ob tem omenila vsestransko prepoznavnost in delovanje slikarke. Jasna Brunskole je namreč aktivna še kot pevka pri pevskem zboru Društva upokojencev v Gornji Radgoni, kjer pri istem društvu vodi tudi sekcijo ročnih del. A v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni ima kot prostovoljka na skrbi domsko knjižnico.

V kulturnem delu programa je pred številnim občinstvom sin slikarke, Janko Šantavec, predvajal posnetke pesmi magistre glasbenih znanosti Urške Orešič iz Gornje Radgone, ki se zaradi obveznosti do festivala balada in romanc istega dne v Murski Soboti ni uspela udeležiti otvoritve razstave. Razstavo je za odprto razglasil predsednik sveta Javnega sklada za kulturne dejavnosti oziroma Izpostave tega sklada v Gornji Radgoni, Milan Nekrep. Tako bo druga samostojna razstava del Jasne Brunskole v Karitasovem domu v Lenartu na ogled do konca oktobra.


Več v Kultura in izobraževanje