Ljutomerski debaterji odlični v Ljubljani

Tekmovalo je 45 srednješolskih ekip

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 15:47
Ljutomerski debaterji odlični v Ljubljani

Ljutomerski debaterji odlični v Ljubljani

»Ljubljana, poslušaj nas!«  je projekt, v sklopu katerega je pod okriljem Zavoda za kulturo dialoga v soboto, 13. oktobra, na gimnaziji Ledina v Ljubljani potekal debatni turnir. Tekmovalo je 45 srednješolskih ekip:  Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, Gimnazije Šentvid, Gimnazije Litije, Prve gimnazije Celje, Šolskega centra Postojna, Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna gorica, Gimnazije Ormož, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Druge gimnazije Maribor in Gimnazije Ravne na Koroškem.

Namen projekta je vzpostaviti platformo, da bi mladi prebivalci in prebivalke Ljubljane, pa tudi iz ostalih delov Slovenije spregovorili o življenju mladih v Ljubljani in predlagali spremembe. Zasnovan tako, da so glavni akterji pri načrtovanju, organizaciji in izpeljavi mladi sami in sicer tako, da najbolj izkušeni prenašajo svoje izkušnje na mlajše. Na tem turnirju je okoli 150 mladih iz vseh delov Slovenije debatiralo o Ljubljani kot prostoru prijaznem do mladih, in sicer, ali naj bo vstop v kulturne ustanove v našem glavnem mestu za mlade brezplačen in ali naj bo pitje alkohola na javnih površinah Ljubljane za mlade prepovedano ali ne.

Na slovenskem delu turnirja je zmagala ekipa Gimnazija Celje Center pred Gimnazijo Bežigrad A in Šolskim centrom Postojna.

Ljutomerski gimnazijci so debatirali le v angleškem jeziku in z ekipo Živa Antolin, Zoran Fijavž in Urh Lukman zmagali pred ekipo Gimnazije Litija in pred svojima sošolcema Damjanom Pjevičem in Gregorjem Premošo - E ekipo Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Na četrtem in petem mestu sta sledili ekipi Druge gimnazije Maribor.

Debater Zoran Fijavž je bil tudi najboljši govorec angleškega dela turnirja, Živa Antolin pa četrta.


Več v Kultura in izobraževanje