Simbioz@ delavnice obiskal tudi predsednik Danilo Türk

Drugi dan delavnic se je na Fakulteti za arhitekturo udeležil tudi častni pokrovitelj projekta, predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk

Prlekija-on.net, sreda, 17. oktober 2012 ob 15:151
Simbioz@ delavnice obiskal tudi predsednik RS dr. Danilo Türk, foto: Matej Kolakovič

Simbioz@ delavnice obiskal tudi predsednik RS dr. Danilo Türk, foto: Matej Kolakovič

Projekt Simbioz@, ki je v ponedeljek 15. oktobra pričel z brezplačnimi delavnicami za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, je v torek na popoldanskih delavnicah s svojim obiskom počastil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Letos se je na delavnice prijavilo 5012 udeležencev in 3104 prostovoljcev, potekale pa bodo na 302 lokacijah. Pobudnik projekta je Zavod Ypsilon.

Projekt Simbioz@, prvi vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših, se je lani odvil na kar 230 lokacijah, privabil 5706 udeležencev in 2413 prostovoljcev, organizacijska ekipa pa mu je namenila več kot 10.000 prostovoljskih ur. Letos bodo delavnice potekale od 15. do 19. oktobra po knjižnicah, šolah in drugih lokacijah po vsej Sloveniji v še večjem obsegu – na več kot 300 lokacijah. Delavnice letos vključujejo dva nova modula, družbeno omrežje Facebook in mobilno telefonijo.

Simbioz@ bo tudi to jesen povezala Slovenijo
Simbioz@ bo tudi to jesen povezala Slovenijo
Ostanimo v stiku - Simbioz@ 2012
Ostanimo v stiku - Simbioz@ 2012
Simbioz@ 2012 klika v svet
Simbioz@ 2012 klika v svet

Drugi dan delavnic, kjer so udeleženci spoznavali modul »Klik v svet«, se je popoldanskih delavnic na Fakulteti za arhitekturo udeležil tudi častni pokrovitelj projekta, predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk. »To je eden najbolj koristnih projektov medgeneracijske solidarnosti ta čas, saj je vključil zelo veliko ljudi in ker daje naravno povezavo med mlajšimi, ki obvladajo internet in med starejšimi, ki se ga morajo naučiti, saj je danes tako veliko komunikacije odvisne od interneta. Ekipi čestitam, saj menim, da delajo odlično stvar,« je poudaril predsednik Republike Slovenije, ki se je po svojem nagovoru pridružil prostovoljcem in pomagal starejšim pri odkrivanju interneta.

Včeraj je na popoldanskih Simbioz@ delavnicah kot prostovoljec pomagal tudi Trkaj, ki pravi, da morajo generacije stopiti skupaj in eden z drugim delati za spremembe. »Skupaj moramo razmišljati za dobro vseh, zato projekt Simbioz@ podpiram


Več v Slovenija