Večer Tamare Vogrin in Sharrie Williams

V Radencih zbrali 1500 evrov na humanitarnem koncertu

Filip Matko, četrtek, 25. oktober 2012 ob 13:01
Sharie Williams in Wise guys

Sharie Williams in Wise guys

Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone je v Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci pripravil v četrtek, 24. oktobra, enega nepozabnih kulturnih večerov, ki je bil ubran obenem tudi na humanitarno plat.

Kot je občinstvu zaupal predsednik tega kluba, Marko Filipič, so ob tej priložnosti zbrali 1500 evrov, ki jih bodo po dogovoru s Centrom za socialno delo v Gornji Radgoni namenili kot humanitarno pomoč socialno ogroženi študentki, ki izhaja iz štiričlanske družine brezposelne matere samohranilke s tremi otroki.

Ob 18. uri je bila otvoritev razstave portretov članov priljubljene angleške glasbene skupine The Rolling Stones, katerih avtorica je Tamara Vogrin iz Gornje Radgone, ki jo je številnemu zbranemu občinstvu tokrat predstavila absolventka Akademije za likovno umetnost v Ljubljani Aleksandra Fekonja s Ptujske ceste. Ogledu razstave je sledil koncert glasbene skupine The Cock Tails iz Radenec, ki je nastopila kot predskupina »princesi« rocka, gospelov in bluesa Sharie Williams ter njeni spremljevalni skupini Wise guys. Poznavalci zatrjujejo, da gre za »najboljši primerek blues-a 21. stoletja«, kajti pevka Sharie je kot dvanajstletnica pričela v Michiganu prepevati v tamkajšnjem gospel zboru, kot odrasla pa je ustanovila svojo skupino Wise guys v Chicagu in odtlej z njo nastopa po vsem svetu.

Razstavo Tamare Vogrin so si ogledali ter prisluhnili pevki Sharie Williams številni obiskovalci, v glavnem študentke in študentje, a je bil predsednik Klinke ob tokratnem Evropskem letu aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami izredno vesel obiskovalcev od najmlajših do najstarejših. Med njimi je tokrat bil tudi župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš. Kulturni večer je odlično povezovala Nika Škof.


Več v Kultura in izobraževanje