Kamenje za en sam večer

Portreti Rolling Stonesov v Radencih

Filip Matko, četrtek, 25. oktober 2012 ob 15:20
Portreti Rolling Stonesov

Portreti Rolling Stonesov

V Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci je bila v četrtek, 24. oktobra, humanitarna prireditev, ki jo je organiziral Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone. Kot uvod v humanitarni večer je ob 18. uri bila otvoritev razstave portretov članov priljubljene angleške glasbene skupine The Rolling Stones, ki letos slavi pol stoletja svojega delovanja. Avtorica teh portretov je Tamara Vogrin Tara iz Gornje Radgone, članica Likovnega društva Gornja Radgona, ki jo je številnemu zbranemu občinstvu predstavila tudi članica tega društva, kot tudi njena dela, absolventka Akademije za likovno umetnost v Ljubljani Aleksandra Fekonja.

Med ostalim je Aleksandra Fekonja prebrala: »Tamara Vogrin se tokrat in ne prvič predstavlja s portreti slavne, lahko bi rekli že kultne rockerske zasedbe – Rolling Stonesov…Tamara je s portreti znanih rockerjev ustvarila posebno zgodbo. Zgodbo Rolling Stonesov in svojo lastno. Sama pravi, da je odraščala z njihovo glasbo in je tako na svoj način ovekovečila tudi del svojega življenja. Poleg razpoznavnih oseb, ki so mojstrsko obdelane, kar se kaže v teksturi kože, izbiri svetlobe in sence, je prisotna tudi svojstvena energija avtorice, saj vsaki sliki prida svoj umetniški izraz, ki se kaže v izbiri kadrov, ponekod močnih in energično nanešenih barvah, vzorcih ali ozadju. S temi elementi Tamara da portretom tudi lastno vsebino…Tamara je s svojim slikarstvom posegla že daleč čez znane bregove in tako uresničuje poslanstvo umetnice, katerega ji lahko zavida marsikateri umetnik. Naj bo tako tudi vnaprej

Vemo, da je razstava portretov skupine Rolling Stones bila sredi meseca septembra štiri dni na razstavi v Pokrajinskem muzeju v Kopru. Takoj po razstavi pred Kongresno dvorano hotela Radin Zdravilišča Radenci pa se je slike Tamare Vogrin Tare že selilo na razstavo v hotel Kempinski v Portorož. Torej je v Radencih bila priložnost videti to razstavo članov skupine »valujočega se kamenja« le en večer. Mogoče pa jo bomo lahko videli še kdaj.


Več v Kultura in izobraževanje