Prvi dan Festivala folklornih skupin Prlekije

Priporočamo: v nedeljo obiščite Babince!

Branko Košti, sobota, 27. oktober 2012 ob 18:372
Festival folklornih skupin Prlekije

Festival folklornih skupin Prlekije

Babinci, izrazito ravninska vas v neposredni bližini Ljutomera, je ta konec tedna kulturno središče Prlekije. V šotoru ob novozgrajenem vaškem domu, ki so ga s složnim delom krajani uspeli zgraditi v rekordnem času, se namreč v soboto, 27. in v nedeljo, 28. oktobra, odvija Prvi festival folklornih skupin Prlekije.

Organizatorjem, članom TKD Babinci, se je na povabilo k sodelovanju odzvalo 19 prleških folklornih skupin. V soboto jih je zapelo in zaplesalo osem: zapeli so pevci domače pevske skupine Klas, zaplesali pa plesalci FS DU Križevci, starejše FS Kajer iz Bučečovec, FS Podgorci, KD Anton Krempl Mala Nedelja, mlajša FS Kajer Bučečovci, FS Leščeček KD Slavko Osterc iz Veržeja in FS KUD Razkrižje. Bilo je veselo, igralo se, vriskalo, pelo in plesalo, "jenke so kar frfotale". Skupaj s številnimi folklorniki so uživali tudi obiskovalci, med njimi direktor JS RS za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

V nedeljo ob 14. uri se festival nadaljuje, nastopili bodo: FS Vrisk iz Apač, FS Obrež, starejša FS KD Slavko Osterc iz Veržeja, FS Gornja Radgona, FS DU Ljutomer, FS KUD Križevci, FS Prlek KD Manko Golar Ljutomer, mlajša FS KD Cven in domačini, FS TKD Babinci. Priporočamo, da si turobno nedeljsko popoldne, ki ga napovedujejo vremenoslovci, popestrite z obiskom Babinec, v družbi veselih ljudi bo tudi vreme prijaznejše!


Več v Kultura in izobraževanje