Ko čistilka Tilka in hišnik Feri rešita predstavo

Predstava je prva izmed peterice gledaliških iger, ki se bodo v tem šolskem letu v okviru Lutkovnega abonmaja zvrstile na odru Kocbekove dvorane

Klavdija Bec, ponedeljek, 12. november 2012 ob 08:43
Čisto prava predstava

Čisto prava predstava

Na odru Kocbekove dvorane je bila v petek, 9. 11., Čisto prava predstava v izvedbi gledališča KU-KUC. Predstava, ki je bila za otroke res čisto prava, je prva izmed peterice gledaliških iger, ki se bodo v tem šolskem letu v okviru Lutkovnega abonmaja, ki letos poteka prvič in katerega organizatorica je vodja vrtca Sveti Jurij ob Ščavnici Vera Mihalič, zvrstile na odru Kocbekove dvorane KUS-a Sveti Jurij ob Ščavnici.

Namen abonmaja je predvsem približati gledališko umetnost tudi otrokom na podeželju, ki so prav zaradi oddaljenosti od večjih mestnih središč večkrat prikrajšanji za užitek ob gledanju otroških predstav.

Otroškemu smehu ni bilo slišati konca, ko sta čistilka Tilka in hišnik Feri uganjala najrazličnejše vragolije.

Dogajanje se zaplete, ko Tilka in Feri ugotovita, da sta pozabila na predstavo in da je dvorana polna otrok. Ne preostane jima drugega, kot da na nek način rešita predstavo. Na hitro pripravita oder, kostume in rekvizite ... Nerodni Feri se poskuša vživeti v vlogo klovna, čarovnice, kuharja, princeske … a novopečena režiserka Tilka sprva nikakor ni zadovoljna s predstavo. A proti koncu se s pomočjo otrok vse razplete tako, kot sta pričakovala, otroci jima »celo« zaploskajo.


Več v Kultura in izobraževanje