Dobrodelni koncert Župnijske Karitas v Sv. Juriju ob Ščavnici

Do začetka vseslovenskega tedna Karitas nas loči le še nekaj dni

Klavdija Bec, nedelja, 18. november 2012 ob 08:11
Dobrodelni koncert v Sv. Juriju ob Ščavnici

Dobrodelni koncert v Sv. Juriju ob Ščavnici

Do začetka vseslovenskega tedna Karitas, ko se bo zvrstilo kar nekaj dodrodelnih prireditev, nas loči le še nekaj dni. Veselje v sožitju, toda ne pretesno - je letošnja popotnica Karitas, ki nas po besedah generalnega tajnika Škofijske Karitas, Imreta Jerebica, vabi, da se vsak po svoje pripravlja na teden Karitas, in to z namenom, da bi ljubili drug drugega in iz ljubezni ne delali spon.

Župnijska Karitas v Sv. Juriju ob Ščavnici je imela dobrodelni koncert v petek, 16. novembra, v Kocbekovi dvorani KUS-a. Koncert je bil v znamenju pogledov na bivanje v sožitju in spominov na blaženega Antona Martina Slomška, katerega 150. obletnico smrti obeležujemo v tem letu.

Koncerta v Svetem Juriju so se udeležili tudi ravnatelj Škofijske Karitas g. Simon Slana, generalni tajnik Škofijske Karitas g. Jožef Kociper, g. župnik Boštjan Ošlaj, župan g. Anton Slana in podžupan g. Andrej Kraner.

Na koncertu so nastopili: Rok Vohar, ki se je predstavil najprej na tolkalih, nato še s klavirjem; Otroški cerkveni zbor iz Sv. Jurija ob Ščavnici, kvartet kitar v zasedbi Nejca Jurkoviča, Tamare Šijanec, Patricije Kotnjek in Klementine Vrbnjak; jurjevške ljudske pevke, ki so zapele Slomškovi pesmi: Hola, hola ter Svetlo sonce; kvartet diatoničnih harmonik v zasedbi Martine Koren, Gregorja Korena, Mihe Kozarja in Nika Vršiča; trio Kurbos v zasedbi Urške Kurbos (trobenta), Nejca Kurbosa (pozavna) in Urbana Kurbosa (klarinet); vokalno instrumentalna skupina Mavrica iz Zgornje Kungote; Folklorna skupina Sv. Jurij ob Ščavnici. Kot zadnji so nastopili moški vokalni kvintet Aeternum.


Več v Kultura in izobraževanje