V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici razstavlja Franci Jaušovec - FRIC

Po petih skupinskih, tokrat prva samostojna razstava

Branko Košti, sreda, 12. december 2012 ob 21:06
Odprtje razstave v KUS

Odprtje razstave v KUS

V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je domače Likovno kulturno društvo pripravilo že šesto razstavo od odprtja središča v aprilu letos. Po petih skupinskih, so v sredo, 12. decembra, odprli prvo samostojno razstavo.

Na razstavi svoja dela predstavlja član društva, domačin Franci Jaušovec - FRIC. Umetnik, ki živi in deluje v bližnjih Stanetincih, je bil rojen leta 1956 v Murski Soboti, po končani osnovni in poklicni šoli pa ga je pot zanesla med slikarje. Doslej je razstavljal na skupinskih razstavah v Gornji Ragoni, Lendavi, Ljutomeru, Seliščih, Ptuju, Murski Soboti, Ljubljani, Radencih, Lenartu, Bad Radkersburgu, Kapeli ter na Madžarskem, Hrvaškem in v Srbiji. Razstavljal je tudi na samotojnih razstavah v Gornji Radgoni, Seliščih, Radencih, Murski Soboti in Moravcih.

V zloženki o razstavi so organizatorji zapisali: "Ustvarjati za lastno zadovoljstvo, bi rekel umetnik. Vse, kar bi za nekoga bilo izgubljeno, je lahko rečeno v umetnosti. Iskanje ravnotežja v sebi in na platnu umetnika sili v ustvarjanje, izražanje. Umetnik si privošči izobilje intenzivnih barv. Ob primerjavi slik pa dobiš občutek širine, kakor da bi se odpirale drugim svetovom - prostranstvom. Prižigajo se vedno nove luči, dimenzije, ki so odraz avtorjevega čutenja.
Potepuški duh, občutek širine, igrivosti, umetnik ne pušča samo na platnih, takšna je njegova narava."

Razstavo sta skupaj odprla župan Občine Sv. Jurij Anton Slana in predsednik LKD Zdravko Patty, za glasbene točke pa je poskrbela mlada flavtistka Barbara Brumec.


Več v Kultura in izobraževanje