Pekli pujske za srečo

Učenci prvega in drugega razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki obiskujejo podaljšano bivanje so pekli pujske

Jasna Lampreht, ponedeljek, 17. december 2012 ob 22:48
Peka pujskov v Cezanjevcih

Peka pujskov v Cezanjevcih

V tem prazničnem času se vsi sprašujemo, kaj si želimo v novem letu oziroma kaj zaželeti drugemu v prihajajočem letu. Učenci prvega in drugega razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki obiskujejo podaljšano bivanje, so si zaželeli srečo na malo drugačen način. Ne, niso pisali pisma božičku, ampak so si spekli pujske za srečo.

V ponedeljek so si zavihali rokave, umili roke in pod vodstvom tajnice Brigite Šoštarič in učiteljice Jasne Lampreht zamesili testo in ga pustili vzhajati. Nato so ga razvaljali in z modeli za kekse izrezali glavo, uhlje in rilček, za oči pa so uporabili slastne, sladke rozine. Kot lepilo so uporabili jajce ali sladkano vodo. Ko je vsak izdelal svojega pujska, ga je položil v pekač in jih odnesel v pečico. Med peko smo veselo peli božične pesmi, tako nam je čas hitreje minil. Pujski so se vrnili zlato zapečeni. Vsak si je poiskal svojega. Težko se je bilo upreti vonju po slastnih pujskih, zato so nekateri kar hitro pristali v želodčkih in nas tako osrečili.

Po slastnem prigrizku pa smo ugotovili, da nam gre risanje, barvanje, računanje, pisanje, reševanje nalog veliko bolje. Verjetno zaradi pujskov, ki so nam pri reševanju nalog prinašali srečo. Upamo, da nam bodo prinašali srečo skozi vso prihajajoče leto, če pa se bo kje zalomili, bomo takoj spekli nove. Tudi Vam, ki berete ta članek, želimo veliko pujskov ali drugače povedano vesele božične praznike in srečno novo leto 2013.


Več v Kultura in izobraževanje