Tečaj teka na smučeh s Petro Majdič

Skupino tečajnikov je obiskala tudi naša najboljša tekačica na smučeh Petra Majdič

Bianca Žitnik, nedelja, 23. december 2012 ob 23:26
Tečaj teka na smučeh

Tečaj teka na smučeh

V nedeljo, 23. decembra, je na Rogli potekal brezplačni začetni tečaj teka na smučeh v organizaciji trgovine Maxi Rossi. Tečaj, ki je potekal na tekaškem poligonu je zajemal klasično in drsalno tehniko. Tisti, ki so se hoteli v tem športu le preizkusiti in niso imeli svoje opreme, so si jo lahko brezplačno izposodili.

Po uri osnov je skupino tečajnikov obiskala tudi naša najboljša tekačica na smučeh Petra Majdič. S tečajniki se je igrala igre na tekaških smučeh in delila nasvete. Za konec so se tečajniki seznanili tudi s spusti pri teku na smučeh.

Vse več ljudi se zaveda, da je celoletna športna aktivnost pomembna za vzdrževanje kondicije in s tem zdravja. Število navdušencev (tudi iz Prlekije) za tek na smučeh, ki velja za eno najbolj zdravih športno-rekreativnih dejavnosti v zimskem času, narašča. Nekaj zaslug imajo gotovo naši športniki, ki v tej disciplini dosegajo dobre rezultate. Pomembno pa je tudi dejstvo, da je tek na smučeh šport za vse generacije, saj si intenzivnost določa vsak sam. Lahko je namreč kondicijski trening ali rahla rekreacija oz. sprehod na tekaških smučeh po čudoviti zimski pokrajini.


Več v Slovenija