Zlata poroka zakoncev Potočnik

Silva in Janko Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka sta v krogu sorodnikov in prijateljev obnovila poročne zaobljube izpred 50. let

Prlekija-on.net, petek, 11. januar 2013 ob 09:44
Zlata poroka zakoncev Potočnik

Zlata poroka zakoncev Potočnik

V soboto, 29. decembra 2012, sta Silva in Janko Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka, v krogu sorodnikov in prijateljev obnovila poročne zaobljube izpred 50. let in tako znova potrdila svojo ljubezen in predanost drug drugemu.

Preživela sta zanimiv dan, poln presenečenj. Že zjutraj so jima budnico zaigrali vnuki in hčerke, po prihodu gostov pa so se vsi skupaj odpravili proti Ljutomeru. Najprej sta v mestni hiši obnovila zaobljube in v stari poročni knjigi opazovala, kako sta se podpisala pred 50. leti. Po slikanju, žlahtni kapljici ljutomerskega vina in plohi riža, ki ju je pričakala pri izhodu, so se vsi skupaj odpravili proti ljutomerski župnijski cerkvi, kjer so vsi štirje ljutomerski duhovniki opravili obred obnovitve poročnih zaobljub in darovali mašo za njuno zdravje in  ljubezen. Celoten obred so s svojimi besedili in glasbo obogatile hčerke in vsi vnuki, na koncu pa ju je presenetila še ljutomerska godba na pihala. Na njihov poskočen ritem sta se z veseljem zavrtela.

Praznovanje se je nadaljevalo na stari domačiji v Babincih, kjer se je zbrana družba zabavala še dolgo v noč, še naprej pa so se vrstila presenečenja, ki so jih pripravili njuni najbližji in jima tako večkrat privabili solze v oči. Ob dobri hrani in pijači jih je zabaval domači ansambel, katerega sestavljajo njuni trije vnuki, zaigrala in zapela je najmlajša hčerka, zavrteli so se ob zvokih ansambla Prlekije, ki so že stari prijatelji Silve in Janka. Na obisk so prišli še mladi tamburaši iz Pristave, Jankovi prijatelji iz gledališke skupine, pa tudi »maškar« ni manjkalo. Iz daljnih krajev je prišel na obisk še slavni Elvis Presley (ali pa vsaj njegov dober imitator)! Ob veselem kramljanju so se spominjali številnih lepih trenutkov iz preteklih 50. let. Zlatoporočenca sta razrezala poročno torto, zaplesala svoj prvi »zlatoporočni« valček in se zaljubljeno smejala drug drugemu. Praznovanje se je nadaljevalo tudi v nedeljo, ko so se vsi ponovno zbrali, prepevali in se še naprej veselili.

Kljub temu, da je bilo življenje zlatoporočencev večkrat težko, sta premagala vse ovire. S svojo ljubeznijo, vztrajnostjo in včasih tudi trmo pa dokazujeta vsem, da je tudi v današnjih časih možno živeti in preživeti skupaj dolgih 50 let.

Vse najboljše ob tem jubileju in še veliko zdravih in srečnih let jima želimo vsi, ki ju imamo radi.


Več v Kultura in izobraževanje