Grossmannov filmski razpis - prijave do 7. junija

9. Grossmann se bo odvijal od 15. do 20. julija 2013

Prlekija-on.net, sreda, 13. februar 2013 ob 18:55
9. Grossmann se bo odvijal od 15. do 20. julija 2013, foto: Vedran Tomšić

9. Grossmann se bo odvijal od 15. do 20. julija 2013, foto: Vedran Tomšić

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina objavlja razpis, za kategorije: kratki film, glasbeni dokumentarec, dolgometražni film ter festivalski izziv!

MEDNARODNI FESTIVAL FANTASTIČNEGA FILMA IN VINA BO V SVOJI DEVETI IZDAJI LETOS POTEKAL OD 15. DO 20. JULIJA. FILMSKI RAZPIS ZA GROSSMANNA SE TAKO ODPIRA ZA FILMSKE USTVARJALCE, KI BODO LAHKO SVOJA DELA PRIJAVILI OD DANES DO (VKLJUČNO) 7. JUNIJA 2013.

Kratki filmi, prijavljeni v tekmovalni program za nagrado Slakov hudi maček za najboljši kratki film, se bodo tudi letos hkrati potegovali za nagrado Melies d'Argent, ki bo nagrajencu omogočila nominacijo za Melies d'Or, prestižno nagrado za najboljši evropski fantastični kratki film, ki jo ob koncu letnega festivalskega cikla podeli Evropska federacija festivalov fantastičnega filma.
Slakov hudi maček je poimenovan po Franciju Slaku, velikanu slovenskega filma, ki je s svojim znanjem in pomočjo imel ključno vlogo pri postavljanju Grossmannovega festivala na noge. Nagrad Melies d'Argent in Melies d'Or pa sta dobili ime po Georgesu Mélièsu, francoskem filmskem pionirju, ki je med drugim posnel tudi prve filme fantastike.

Filmski ustvarjalci imajo tudi letos možnost prijave dolgometražnih filmov, ki se bodo borili za najprestižnejšo Grossmannovo nagrado, Hudega mačka za najboljši celovečerec.

Razpis poziva k prijavi tudi na tekmovalni program Hrupni maček, v okviru katerega bo podeljena nagrada za najboljši glasbeni dokumentarec.

Za Malo delavnico groze, izziv iznajdljivega žanrskega snemanja in ustvarjalne žilice v času festivala (posneti film v dveh dneh in eni noči po vzoru legendarnega Rogerja Cormana), pa je potrebno scenarije oz. sinopsise oddati do (vključno) 1. julija 2013.

Na spletni strani www.grossmann.si/razpisi je mogoče najti vse podrobnosti in zahteve v zvezi s prijavljanjem filmskih del.


Več v Glasba in film