Športnik leta 2005

Športnik leta 2005

Občina Ljutomer, nedelja, 19. februar 2006 ob 12:05

36. RAZGLASITEV ŠPORTNIKA LETA V OKVIRU ŠPORTNE ZVEZE LJUTOMER je bila v petek, 3.2.2006 v Hotelu Jeruzalem Ljutomer.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi spremenjenega Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu. Glasovala so lahko športna društva članice Športne zveze Ljutomer, poslušalci lokalnega radia, predsedstvo Športne zveze Ljutomer in športni novinarji. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje Športna zveza Ljutomer.

Naziv najboljšega šolskega športnega društva 2005 je dobilo ŠŠD IVANA CANKARJA LJUTOMER.
Šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa in tega se še posebej zavedajo tudi na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru, katere učenke in učenci se udeležujejo vseh razpisanih medobčinskih šolskih športnih tekmovanj, ki jih je v letu 2005 bilo kar 30. Tekmovanj se je udeležilo preko 1.600 šoloobveznih otrok.

Športno društvo leta 2005 je postalo društvo TVD PARTIZAN LJUTOMER – KARATE SEKCIJA.
Ekipa je v letu 2005, po poškodbi najuspešnejšega tekmovalca Sama Preloga, z mladim rodom tekmovalcev uspešno pričela nabirati izkušnje in uspehe. Skupno so osvojili 150 kolajn, od tega 14 na državnih prvenstvih. V svojih vrstah imajo tri državne prvake, ki so po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije uvrščeni med kategorizirane športnike mladinskega razreda.

Perspektivni športnik leta 2005 je LUKA PRELOG – karate.
V mesecu maju 2005 je osvojil med karateisti zelo zaželjeno “dvojno krono”, postal je namreč državni prvak med mlajšimi kadeti v katah in borbah. Naslovoma državnega prvaka je dodal še naslov pokalnega zmagovalca med mlajšimi kadeti. Zelo uspešno je nastopal tudi na mednarodnih turnirjih, kjer je osvojil 10 medalj od tega 4x1.mesto.

Perspektivna športnica leta 2005 je TINA MATJAŠIČ – namizni tenis.
Tina Matjašič je članica namiznoteniške sekcije TVD Partizana Ljutomer. V kategoriji mlajših kadetinj je na 19. mestu v državi po rang lestvici Namiznoteniške zveze Slovenije in je stalna igralka ekipe Ljutomera v 2. slovenski namiznoteniški ligi.

Športnica leta 2005 je MIHAELA ČIRIČ – rokoborba.
Mihaela čirič je članica Rokoborskega kluba Ljutomer. V letu 2005 je sodelovala na evropskem in svetovnem prvenstvu za članice. Dosegla je tudi več zmag na domačih in mednarodnih turnirjih.

Športnik leta 2005 je RAJKO ROBNIK. – strelstvo.
Je član Strelskega duštva Mesto Ljutomer, s katerim zelo uspešno tekmuje v 1.državni strelski ligi.. Osvojil je 2.mesto na državnem prvenstvu posameznikov. Dosegel je dve zmagi na mednarodnih turnirjih v Avstriji in na Hrvaškem, na katerih so tekmovali tudi nosilci olimpijskih medalj. Trenutno je na 4.mestu Rang lestvice I.državne strelske lige in na 1.mestu posameznikov lige treh dežel (Slovenija-Hrvaška-Avstrija).

Posebno priznanje za dolgoletno delo v športu je bilo podeljeno ANDREJU ŠKRGETU, ki se je ukvarjal s športnim ribolovom, bil dolga leta tekmovalec in trener, poleg drugih funkcij pa 12 let predsednik Športne zveze Ljutomer.


Več v Šport