Predstavili so se pogumni občan in policisti

Predstavili so se občan in ljutomerski policisti, ki so pri eksploziji plina v Ljutomeru iz gorečega stanovanja rešili hudo telesno poškodovano 64-letno žensko

Prlekija-on.net, torek, 5. marec 2013 ob 14:425
Ljutomerski junaki

Ljutomerski junaki

V torek, 5. marca, so se na Policijski postaji v Ljutomeru, predstavili občan in ljutomerski policisti, ki so v četrtek, 28. februarja, v nočnem času pri eksploziji plina v Ljutomeru iz gorečega stanovanja rešili hudo telesno poškodovano 64-letno žensko.

Pri nesreči so nesebično pomagali in preprečili še večjo tragedijo ter tudi tvegali svoja lastna življenja, domačin Janko Veršič ter policisti PP Ljutomer Boris Kumer, Sašo Ferenček, Borut Skuhala in Peter Dovečar. Omenjeni so bili na kraju nesreče prvi ter tako omejili začetni požar in iz gorečega stanovanja rešili huje poškodovano starejšo žensko, ki je živela sama.

Eksplozija je naredila veliko škodo

V eksploziji plina poškodovanih več ljudi


Janko Veršič je ob tem povedal, da se nerad spominja tega dogodka. Takrat je bil ravno pred televizijo, ko je zaslišal eksplozijo in je takoj z gasilnim aparatom odhitel na kraj nesreče. Za njim so prihiteli tudi omenjeni policisti in so skupaj pričeli z gašenjem. Pri tem je pohvalil vse sodelujoče, ki so po njegovem mnenju delo opravili zelo profesionalno. S prisebnostjo in hitrim odreagiranjem so tako pogasili in rešili situacijo v tolikšni meri, da se ogenj ni razširil na stopnišče in še kam dlje ter rešili poškodovano osebo. Ob tem je policistom, ki so pri tem sodelovali, podaril tudi fotografijo požara z zahvalo.

Policist Sašo Ferenček je ob tem povedal, da so tisto noč na policijski postaji, ki je v neposredni bližini kraja dogodka, slišali eksplozijo in hitro pograbili gasilne aparate ter stekli preko ceste do gorečega stanovanja, kjer so skupaj pričeli gasiti požar. Ko so dobili informacijo, da je v stanovanju tudi ženska, so vstopili in jo rešili iz gorečega stanovanja.

Kaj vse so še povedali junaki, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Komandir PP Ljutomer, Roman Zver pa bo za občana in policiste predlagal tudi podelitev priznanja policije.



Več v Kultura in izobraževanje