Najuspešnejši nastop največjega slovenskega vinarja na ProWeinu 2013 doslej

p&f wineries, se je predstavil z vini in blagovnimi znamkami puklavec&friends in Gomila, s katerimi cilja predvsem na trge severne in zahodne Evrope

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2013 ob 15:352
Degustacija arhivskih vin

Degustacija arhivskih vin

Podjetji P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer, ki na mednarodnih trgih nastopata pod imenom p&f wineries, sta se več kot uspešno predstavili na vodilnem mednarodnem sejmu vin in žganih pijač ProWein 2013 v nemškem Düsseldorfu. Vzpostavili so kontaktne visokih potencialov po celem svetu, predvsem pa jih veseli velik interes nordijskih trgov.

Pretekli teden, med 24. in 26. marcem, sta podjetji P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer več kot uspešno nastopili na trodnevnem mednarodnem sejmu Prowein 2013, ki je naravnan zelo strokovno in ki omogoča neposredno srečevanje med ponudniki, kupci, novinarji  ter vinskimi strokovnjaki. Največji slovenski vinar, ki za svojo mednarodno promocijo uporablja krovno ime p&f wineries, se je predstavil z vini in blagovnimi znamkami puklavec&friends in Gomila, s katerimi cilja predvsem na trge severne in zahodne Evrope. Na dogodku, ki je privabil več kot 44 tisoč obiskovalcev ter skoraj 4.800 razstavljavcev iz 48 držav, so sklenili prvo kupčijo s partnerjem iz Irske (Dunnes stores). Za njihova vina, ki so pridelana na čudovitih vinogradih v okolici Jeruzalema v Prlekiji, pa so veliko zanimanje pokazali tudi potencialni kupci iz Nordijskih držav (iz Finske, Švedske in Norveške), pa tudi iz Nemčije, Rusije in ZDA.

Številni vinski strokovnjaki in pisatelji, ki so obiskali njihov razstavni prostor in okusili njihova vina, ki jih odlikujeta predvsem svežina in sadnost, so izkazali navdušenje nad kakovostjo in pristopom podjetja, zelo dobro pa je bila obiskana tudi degustacija z arhivskimi vini (beli pinot, pozna trgatev, l. 1983; sauvignon, l. 1981; šipon, suhi jagodni izbor, l. 1976; laški rizling, l. 1971; muškat otonel, l. 1969).

Lenny sreda, 3. april 2013 ob 06:27

Kda pa do ti super vinarji plačali predlansko in lansko grozdje? Mislec

To če dobiš domu obvestilo ka so pločali neke, še NIČ žepof ne trga... se kda greš na banko nakazila NEGA...BANDA frdamana

Ivek sreda, 3. april 2013 ob 16:13

Meni najemnino za gorice plačuvlejo redno, kak je f pogodbi!

Ne mislin jih broniti, samo meni se še nihče ne prtožja, ka so mu dve leti dužni za grozdje.

Ven, pa ka je gnes fse mogoče!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo