Še pomagamo žabam čez cesto in še vedno velja poziv na pomoč

Prenašanje čez cesto v Borecih se nadaljuje in širi v Gajševce

Vesna Kitthiya, četrtek, 11. april 2013 ob 19:50
Žabe

Žabe

Drage ljubiteljice in ljubitelji narave, sprehodov, rekreacije in živali, akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih se je letos začela zgodaj in ker nam je vmes padlo precej snega, se je preseljevanje zavleklo - s tem pa tudi naša prisotnost na terenu. Prav te dni so največji navali in žal je ravno zdaj tudi največ povoženih.

V Borecih so žabicam pomagali čez cesto
V Borecih so žabicam pomagali čez cesto

Še vedno velja vabilo na pomoč. Dobivamo se okoli osmih zvečer v Borecih, po novem pa tudi v Gajševcih, saj so ljudje javili, da gre za velik povoz od mlina Stajnko naprej skozi gozd. Vabilo velja do preklica.

Vsi zainteresirani prinesite s sabo globoke kante, dobre svetilke, odbojni (ne pa tudi neprebojni) jopič, rokavice, primerno obutev, saj je včasih treba stopiti v blato ali obcestni jarek. Ker gre za nevaren odsek, je treba zelo paziti.

Še enkrat naprošamo voznike močnih traktorjev in avtov, da vozijo zelo previdno, da temu primerno zmanjšajo hitrost in naj ne vozijo čez žabe namerno, pa ne le zaradi tega, ker je to kaznivo dejanje.

Narava je te dni slikovita. Ko pridemo na teren, še vedno na ves glas pojejo ptice, kar je čudovit uvod v topel pomladni večer na prostem. Vsake toliko nas pozdravi kaka srna ali zajec, za zvočno ozadje skrbi še zbor regic, ki že pojejo. Med njimi je mogoče kakšna, ki smo ji pomagali. Reševanje žabic je odlična dejavnost za sprostitev, izgubo odvečnih kilogramov, za pomiritev živcev in lajšanje napetosti pomaga bolj kot joga, maraton ali meditacija. Deluje tudi proti blažji depresiji, tesnobi in apatiji. Boljša je kot facebook in twitter, prekaša vse forume in gostilniške debate skupaj.

Vsi, ki želite priti, si obvezno preberite navodila za prostovoljce na tej strani: www.pomagajmo-zabicam.si, kjer je vse o reševanju dvoživk podrobneje predstavljeno. Tam lahko pogledate, kje smo v akciji. Sicer pa velja: ob cesti proti Logarovcem na koncu Borec.

Vabijo in vas lepo pozdravljajo na žabji svatbi - vse krastače, pupki, regice in druge žabe.


Več v Narava