Tretji blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Središče Male Nedelje so v nedeljo zasedli motoristi

Branko Košti, ponedeljek, 13. maj 2013 ob 15:56
Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Množičen obisk tretjega blagoslova motorjev in motoristov v nedeljo, 12. maja, je potrdil pravilnost odločitve članov moto kluba "Pürgaške sekire" od Male Nedelje, ki so zaradi slabega vremena blagoslov s prejšnje, preložili na to nedeljo.

Začetek blagoslova je bil v cerkvi Sv. Trojice, kjer je mašo za motoriste daroval župnik Tomislav Roškarič, nato pa skupaj z motoristi prišel na prireditveni prostor pred gostilno Slekovec v središču Male Nedelje. Po nagovoru, v katerem je med drugim motoriste pozval k strpnosti in upoštevanju prometnih pravil ter jim zaželel veliko srečno prevoženih kilometrov, je blagoslovil spominske nalepke in podobice. Nato se je sprehodil do vsakega motorja in motorista oz. motoristke in jih blagoslovil, prejeli pa so še spominske nalepke in podobice sv. Krištofa.

Sledila je panoramska vožnja, po vrnitvi so se okrepčali z odličnim pasuljem in se nato ob glasbi družili do poznih popoldanskih ur.

Ob tej priložnosti je potrebno pohvaliti dobrodelno gesto motoristov MK "Pürgaške sekire" in župnika Tomislava Roškariča, ki so prihodek prireditve namenili domačemu gasilskemu društvu za nakup gasilske avtocisterne.


Več v Družabno