Projekt City Cooperation na sejmu AGRA

Vrednost celotnega projekta je 3,2 milijona evrov in pri tem gre za sodelovanje 24 mest

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2013 ob 18:184
Andrej Vršič

Andrej Vršič

Projekt City Cooperation, katerega predstavljajo v hali A na letošnjem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni, je del evropskega teritorialnega sodelovanja med Slovenijo in Avstrijo ter Avstrijo in Madžarsko 2007-2013. Vrednost celotnega projekta je 3,2 milijona evrov in pri tem gre za sodelovanje 24 mest.

Povezujejo se na področju mestnega marketinga, skupne promocije, prireditev, konferenc, vodičev po mestu za pametne telefone, skupnega prospekta, koledarja prireditev, knjižice ugodnosti, poudarek pa je še na razvoju sodelovanja med mesti ter njihovo tesnejše povezovanje. Projekt se zaključuje konec letošnjega leta.

Na dan otvoritve sejma AGRA je potekala zaključna konferenca županov projekta City Cooperation. »Na konferenci se je predstavilo dosedanje konkretno delo na projektu, rezultate zadevnega projekt in tudi smernice za nadaljevanje projekta v novi finančni perspektivi. Prisotni župani so ocenili pozitivno dosedanje delo projektih partnerjev in so tudi še naprej naklonjeni, da se projekt nadaljuje. V sklopu konference je bila postavljena tudi stojnica projekta City cooperation, kjer lahko v času sejma AGRA dobite turistične in druge informacije vseh 24 mest projekta,« je povedal vršilec dolžnosti direktorja Lokalne turistične organizacije Prlekija Ljutomer Andrej Vršič. Omenjena organizacija je ena izmed sedmih izvajalcev projekta.


Več v Kultura in izobraževanje