Meteorna voda zalila nekaj kleti

Dež, ki je zajel naše kraje, je povzročil nekaj nevšečnosti

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2013 ob 19:48
Dež, ki je zajel naše kraje, je povzročil nekaj nevšečnosti

Dež, ki je zajel naše kraje, je povzročil nekaj nevšečnosti

Dež, ki je zajel naše kraje v začetku tega tedna, je v sredo povzročil nekaj nevšečnosti. Meteorna voda je zalila nekaj kleti.

Pvzeto po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje:
Ob 15.55 je v Svetem Juriju ob Ščavnici in v naselju Čakova v občini Sveti Jurij ob Ščavnici meteorna voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš, zdravstvenega doma in gostinskega lokala. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici so izčrpali večjo količino vode iz kleti stanovanjskih objektov in gostinskega lokala, gasilci PGD Stara gora pa okoli 30 kubičnih metrov vode iz kleti zdravstvenega doma.
Ob 16.31 je na Humu pri Ormožu, občina Ormož, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Loperšice, ki so iz kleti izčrpali okoli 100 kubičnih metrov vode.
Ob 16.53 je v Apačah v istoimenski občini meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, v kateri bivajo invalidne osebe. Gasilci PGD Apače so izčrpali okoli 12 kubičnih metrov vode.
Ob 16.55 je v Kolodvorski ulici v Ljutomeru, nakladalne prostore trgovine Lidl, zalila meteorna voda. Okoli 15 kubičnih metrov vode so izčrpali gasilci PGD Ljutomer.




Več v Narava